2010-10-13 08:44:12• hírek • Szatmar.ro

Kálmánd: november 14-én választanak

November 14-én választhatnak új polgármestert a kálmándiak a szeptember 1-jei hatállyal lemondott Balogh Sándor helyett. Balogh egészségügyi problémákra hivatkozva visszament eredeti munkahelyére, a Börvelyi Általános Iskolába, miután a 2002. októberében történt különválás óta ellátta a község vezetői feladatkörét. (Ő volt az annak idején, aki a Kaplonytól való szétválást kezdeményezte).

Kálmánd polgármestere jelenleg ideiglenes jelleggel Schlakter Ferenc alpolgármester, aki elindul a községvezetői tisztségért is – ebben a közigazgatási egységben példás módon együttműködik az RMDSZ és az NDF, így a két szervezet közös jelöltje lesz. Amit a kampányról tudni lehet, az az, hogy az utóbbi időben Kálmándon is felerősödött román párt biztosan állít jelöltet — természetesen ezek jelöltje is magyar lesz, viszont ő és társai nem értenek egyet a volt-jelenlegi községvezetés elveivel, munkamódszereivel.

— Ha valaki végigmegy a településen, és összehasonlítja a mostani és a nyolc évvel ezelőtti állapotokat, annak úgy gondolom, nem kell a kampányszöveg. Fel tudja mérni, mennyi előnyünk volt a különválásból – elég csak azt említenem, hogy Kálmándnak nincs aszfaltozatlan utcája – mondta el Schlakter.

A Kálmándi Helyi Tanácsban az utóbbi választások óta rendszeressé váltak a viták, a jelenlegi vezetőséget támadók felszólalásai miatt. A honlapunk által szórúpróbaszerűen megkérdezett egyszerű választók azt remélik: Kálmánd hamarosan ismét olyan lesz, mint régen volt. Vagyis az összetartás, a közös munka, a sváb pontosság felülmúl minden politikai érdeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: