2016-07-16 14:08:05• hírek • Szatmár.ro

Kaliforniából tért haza a legtávolabbról érkezett résztvevő

Újra a rég nem látott ismerősök találkozásának, a viszontlátás örömének, a diákkori csínyek felelevenítésének a helye volt a Véndiáktalálkozók hagyományos helyszíne. Az idei rendezvény azonban kicsit ünnepibb volt, hiszen 25. alkalommal szerveztek nagyszabású találkozót a Szatmárnémetiben érettségizett diákok számára.

A Véndiáktalálkozó szervezői nagyon tartottak az esős időtől, hiszen az előrejelzések zivatart jósoltak szombatra. Szerencsére a csapadék elmaradt, az esernyőknek azonban mégis jó hasznát vették a találkozósok. A tűző napsütésban ugyanis árnyékot biztosított.

A műsorban a hagyományok tovább éltek. A 11 órai becsengetést követően egykori magyar osztályokban érettségizett, kerek évfordulós találkozójukat ünneplők vonultak fel a Református Gimnázium udvarán. A vonulók között voltak 65 éves találkozósok, de nem hiányoztak a 10. évfordulójukat ünneplők sem.

Gönczy Gábor, a Véndiákszövetség elnöke köszöntötte a szép számú egybegyűltet, majd Ábrám Sámuel, a szövetség első elnöke vette át a szót, visszaemlékezve az alapítás körülményeire. Felszólaltak hasonló véndiák-szervezetek képviselői is, majd a díjak és emléklapok átadása következett. A Pánczél Zoltán díjat Német Angéla tanárnő kapta, az idei találkozó legtávolabbról érkezett véndiákja a kaliforniai Egyedi Attila volt, a legidősebb pedig a 90. életévéhez közelítő Zolcsák Sándor. Diplomát kapott Ábrám Sámuel és a Véndiákszövetség egyik oszlopos tagja, Barabás Gréti is.

A folytatásban kiállítások nyíltak a tornateremben, mások mellett Szodorai Parády Hajnalka képzőművészeti munkásságába nyertünk betekintést. Az iskola földszinti folyósólyán az EKE természetfotókból összeállított vándorkiállítását lehet megtekinteni, a délelőtt folyamán pedig több könyvbemutatót is tartottak a Véndiáktalálkozó keretében.

A szombat délutáni program:

18.00 - A Sugárút folyóirat bemutatója
19.00
- A zilahi TERBETE néptáncegyüttes előadása
19.30
- A sportvetélkedők győzteseinek díjazása
20.00 - A Harag György társulat művészeinek operett műsora
20.30
- INDUL A VÉNDIÁKBULI - a Varga fivérekkel - Algorithm együttes
21.30
- „Csavard fel a szőnyeget....." a színpadon Betuker Péter és fiai, Botond és Péter
22.40
- „Újra itt van a nagy csapat..." - A VÉNDIÁKBULI FOLYTATÓDIK.....

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: