2010-08-19 14:36:31• hírek • Póti Orsolya

Kalandokkal teli út a pekingi kacsáig

Az utóbbi napokban Lénárt „Léna" Ferenc kerékpárost köszönthetjük Szatmárnémetiben, aki Cserey Csaba meghívására látogatta meg városunkat. Léna 300 kilométert tekert le Orosházáról, de ez már semmiségnek számított a kerékpáron megtett több ezer kilométerhez képest.

Az orosházi kerékpáros nem jött üres kézzel városunkba: elhozta legújabb könyvét és az „Álomutazók" című dokumentumfilmet, amely a Pekingi expedícióról szól. Amint már korábban közöltük olvasóinkkal, Léna immár huszonöt éve kerékpározik, 2006-ban bejárta Európát, majd társával, Berta Istvánnal Kínát tűzték ki úti célul. A megszállott bringások a Magyar Olimpiai Bizottságtól kaptak egy rendkívüli felkérést: ők vihették ki Pekingbe az olimpiai zászlót. A tervből valóság lett, és nem akármilyen valóság: élményekkel, izgalmakkal teli utat tettek meg a megszállott bringások.

Izgalmas élménybeszámolót és nem egy hétköznapi dokumentumfilmet láthattak mindazok, akik szerda este a Music'at Pubba látogattak el. A kerékpáros saját, szabad stílusában számolt be a több ezer kilométeres út izgalmairól, majd a dokumentumfilmmel illusztrálta a beszámolót.

A bemutató után a közönségnek alkalma volt megvásárolni a kerékpáros legújabb könyvét - "Az úttörőtábortól a pekingi kacsáig" -, amely egy kalandokkal és izgalmakkal teli, érzelmektől nem mentes útinapló. Az este folyamán lehetőség nyílt hosszabb beszélgetésbe kezdeni a világjára kerékpárossal, aki szívesen válaszolt az érdeklődők kérdésére.

Ha valaki lemaradt volna az élménybeszámolókról, az ne csüggedjen el, hiszen Léna utolsó bemutatója augusztus 20-án Nagykárolyban lesz.


Érdekes bemutatóestre került sor a Music'at Pubban
Érdekes bemutatóestre került sor a Music'at Pubban


Képgaléria:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: