2011-07-15 14:13:34• hírek • Szatmár.ro

Gyerekzsivajtól hangos az Arlechino

Alig két hete nyitotta kapuit az Arlechino játszóház, de már igen népszerűvé vált a gyerekek és a szülők körében. Nem is csoda, hiszen itt sok-sok játékkal, rengeteg szórakozási lehetőséggel, és hasznos tevékenységekkel várják a kikapcsolódni vágyó gyerekeket.

Egy Kossuth kerti sétával indul a játszóházba látogatók napja, és ez igencsak földobja őket, hiszen hinta, csúszda és mászóka vár minden gyereket a fák kellemes hűvösében. Majd a játszóházban folytatódik a program, ahol számos szórakozási lehetőség közül válogathatnak az apróságok.

Van itt csocsó, pingpong-asztal, légvár, trambulin, labda és még rengeteg játékszer, de a játékok mellett ének és zene, valamint hasznos foglalkozások is várják őket. A résztvevők egy héttel ezelőtt a bőrdíszművesség csínját-bínját sajátították el Lévai József bőrdíszműves segítségével, ezen a héten pedig sokat festettek Baráth Csaba Attila festőművésszel. Mindemellett érdekes népi játékokat tanulnak és sokat énekelnek Hadházi Éva énektanárnővel - tudtuk meg Nagy Orbántól.


Festés Baráth Csabával
Festés Baráth Csabával


A jövő héten, július 18-22 között a játszóházba érkező gyerekek kosárfonást tanulnak Boka Ildikó irányításával, és természetesen zenei foglalkozás is lesz Hadházi Évával. Így a sok szórakoztató program egyben tanulássá is válik.

Az Arlechino azoknak a szülőknek is felüdülést jelent, akiknek nincs kire hagyniuk csemetéjüket a munkájuk idején. A gyerekek itt minden hétköznap reggel 8-tól délután 16 óráig felügyelet alatt vannak, uzsonnát, sőt kérés esetén ebédet kapnak. Hétköznap délutánokon 15-20 óra között, és hétvégéken a játszóház gyerekzsúrok és egyéb rendezvényekre bérelhető.

A gyerek egész  napos elfoglaltsága  8-tól 13 óráig 15 lejbe kerül, 8 és 16 óra között pedig 25 lej a napi jegy. A nagyon elfoglalt szülők 100 lejért hetijegyet vásárolhatnak, 350 lejért pedig egész hónapra bebiztosíthatják csemetéjüknek a rengeteg játékot és az oktatást. Továbbra is várja minden gyerek jelentkezését az Grigore Ureche utcában található Arlechino játszóház.


Zenei foglalkozás hadházi Évával
Zenei foglalkozás Hadházi Évával


Fotózkodás egy Kossuth-kerti séta közben
Fotózkodás egy Kossuth-kerti séta közben


 

Népi gyerekjáték
Népi gyerekjáték


 

A bőrdíszművességet próbálták ki a gyerekek
A bőrdíszművességet próbálták ki a gyerekek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: