2018-05-09 06:11:58• hírek • közlemény

Kalandok az egész család számára Hapci király birodalmában

Rendhagyó módon ez alkalommal a hónap második hétvégéjén, május 12-én, szombaton 11 órai kezdettel játszanak bérletszünetben a Harag György Brighella Bábtársulatának bábszínészei.

A társulat sok előadást tart munkanapokon, amikor a kis és nagyobb gyerekek óvodai csoportjukkal vagy osztályukkal láthatják a bábelőadásokat. A szombati bérletszünetes előadással viszont az a céljuk, hogy a szülők és a gyermekek együtt éljék át a bábszínházi élményt, így erősítve a szülő-gyermek kapcsolatot.
 
Május 12-én az Iparosotthon bábszínházi termében a Hapci király birodalma című előadás lesz látható. A humoros bábjáték – melynek történetét Lázár Ervin Hapci király meséje és a Csillagszemű juhász című népmese alapján Nagy Regina írta - már sok mosolyt csalt a szatmári gyerkőcök arcára.
 
„Volt ahol volt, egyszer volt ugyan, de volt: három királytalan bolond.  Három bolond király nélkül. Tán egy király bolond nélkül. A király, aki félt a náthától. Na, ez így volt. Mert bizony annyira félt tőle, hogy mindenkit börtönbe vetett, aki csak egyet is tüsszentett. De a nátha nem nézi, ki király, ki koldus, egy szép téli reggelen a mi királyunkat is utolérte, és ha már utolérte, hát jó sokáig nem is hagyta.  Zengett az egész birodalomban a HAPCI és az ADJ ISTEN EGÉSZSÉGÉRE. Még dalt is írtak ezzel a szöveggel, mindenki üvöltözött és harsogott, hogy a királyból a náthát valahogy kirekesszék. Mindenki, kivéve egy juhászlegényt. Makacs királyunk, még makacsabb náthával, no de ennél sokkal makacsabb juhászlegénnyel állt szemben,  ment bizonya versengés életre-halálra a náthás király és az eszes juhászlegény között. Volt ott három próbatétel, királylánynak egész keze, fél ország, és tengernyi zsebkendő. A mese vége pedig mi lehet más: természetes győzött... a nátha! Hapci! Hogy miért? Hapci! Majd kiderül, Hapci király birodalmában!”
 
Az előadás rendezője és dramaturgja Nagy Regina. Díszlet és jelmeztervezője Nagy Kovács Géza. Szereplői: Bandura Tibor, Nagy Anikó és Nagy Tamás, zenei munkatársa Fehér Róbert, ügyelője és súgója Liegner Zsolt. Az előadás négy év fölötti gyermekek számára ajánlott. Jegyek az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában kaphatók minden hétköznap 10 és 17 óra, szombatonként pedig 10 és 13 óra között, illetve előadás előtt egy órával a helyszínen. További tájékoztatásért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.
 
Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírus statisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: