2013-05-17 16:25:29• hírek • Póti Orsolya

Kaktuszokból és pozsgásokból nyílt kiállítás

A Szatmári Aztékium Egyesület a hagyományokhoz híven idén is kiállítást rendezett tagjainak gyűjteményeiből. A több száz kaktusz és pozsgás növényekből álló tárlat egy hétig várja az érdeklődőket a Szatmár Megyei Múzeumban.

Tar Sándor, a Szatmári Aztékium Egyesület egyik alapítótagja vezette be a kaktuszok és pozsgás növények világába azokat, akik május 17-én, pénteken a Megyei Múzeumba földszinti kiállítótermébe látogattak.

Az egyesületi tag immár 26 éve gyűjti a kaktuszok és a pozsgások családjába tartozó növényeket, és szerinte úgy kezdődik el ez a gyűjtési folyamat, hogy ha beszerzünk, vagy ajándékba kapunk egy kaktuszt, majd egy másikat, akkor már várjuk, hogy beszerezzük a harmadikat és a negyediket is.

- A Szatmári Aztékium Egyesület idén 15 éves, és jelenleg mintegy hatvan tagja van az ország szinte minden nagyobb városából - tudtuk meg Tar Sándortól, aki elmondta azt is, hogy a szatmári egyesület jó kapcsolatot ápol a debreceni, nyíregyházi és a budapesti kaktuszgyűjtők egyesületével.

Az idei kaktuszkiállítás keretében május 25-én, szombaton 11 órától egy előadásra is sor kerül a Mammillaria kaktuszokról a Szatmár Megyei Múzeum dísztermében. Úgy a május 26-ig tartó kiállításra, mint az előadásra minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Egyébként az idén kiállított gyűjtemény közül különlegességnek számít a Lithops nemzetiség tagjai, amelyek rendszertanilag a kristályvirágfélék családjába tartoznak, levélsucculens növények, vagyis leveleik a víz tárolására módosultak. Kis méretük és rendkívül változatos megjelenésük miatt kiváló hobbinövények.

A helyszínen vásárolni is lehet kaktuszokat és pozsgásokat 1 lej és 25 lej közötti áron.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: