2013-06-26 16:58:01• hírek • Kocsis Zoltán

Aztékkaktuszokat állítottak ki Érkőrösön

Aztékkaktuszokat állítottak ki a hétvégén a Szatmár megyei Érkőrösön. Az eseményen magyarországi kiállítók is tiszteletüket tették.

Az Aztékkaktuszok Gyűjtőinek Országos Egyesületének hivatalos programnaptárában szereplő esemény szervezője Mircea Pop volt. A rendezvény programja szimpóziummal is kiegészült, ennek létrejöttéhez a Tasnádszántói Polgármesteri Hivatal egy osztálytermet bocsátott a szervezők rendelkezésére.

A kiállításon a varacskoskaktusznak vagy gombolyagkaktusznak nevezett növény összesen 42 szerelmese mutatta be kedvenceit. A kiállítók között ketten Magyarországról érkeztek.

A tárlat komoly érdeklődést váltott ki, a látogatókat a szombat délelőtti hőség és az azt követő özönvízszerű eső sem riasztotta el.

Az aztékkaktusz (Aztekium) kaktuszfélék családjába tartozó nemzetség. Két faj, az Aztekium ritteriés az Aztekium hintonii tartozik ide. Ráncos, gyűrődött felületű törpekaktusz. Az Aztekium nemzetségnév arra utal, hogy a kaktusz megjelenése az aztékok rúnáira, azaz rovásírására és díszítő motívumaira emlékeztet.

Az Aztekium ritteri 1929-ben fedezte fel és írta le először Friedrich Bödeker német tudós. Az Aztekium hintoniit 1949-ben fedezték fel és 1992-ben írták le először.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: