2012-05-18 14:47:35• hírek • Póti Orsolya

Kaktuszfélékből nyílt kiállítás a Megyei Múzeumban

Az Aztékium Egyesület Szatmár megyei szervezete idén is megrendezi a nagy népszerűségnek örvendő kaktuszkiállítás, melynek a Szatmár Megyei Múzeum földszinti kiállítóterme ad otthont május 18 és 27 között. A kaktuszbarátok a kiállítás keretében nem csak megcsodálhatják, hanem meg is vásárolhatják a növényeket.

Városunkban 1986-ban került megrendezésre az első kaktuszkiállítás az országos Exoplant Kaktusz és Pozsgás Gyűjtő Egyesület Szatmári csoportja szervezésében. Az egyesület tagjai 1998-ban csatlakoztak az Országos Aztekium Kaktuszgyűjtő Egyesülethez, melynek hét szatmári és összesen 56 tagja van - tudtuk meg Savu Mirceatól, az egyesület elnökétől.

Az egyesület célja nem más, mint a gyűjtők közti kapcsolatok létrehozása, valamint a kaktuszok és pozsgások bemutatása és népszerűsítése. Az szatmári egyesület folytatója kíván lenni a környékbeli gyűjtő hagyománynak, amit többek között Vida Géza, Kozora László, Miclaus György és Bárkász Ferenc indítottak.

A kaktuszok első pillantásra nem tartoznak a legszebb növények közé, mint például a rózsák, az orchideák, azonban csodálóik tábora egyre nagyobb. Az nézelődőt bizonyára átváltozóképességük ejti ámulatba, az ahogyan ezek a tövises növények egyetlen éjszaka alatt virágcsodákká válnak.

- A május 18-27. között megrendezésre kerülő kiállításra idén nyolc kiállító érkezett Szatmár megyéből, Nagyváradról és Nagybányából. Az érdeklődők közel 350 kaktusz és pozsgás félét tekinthetnek meg az egy hét alatt. A kiállítás érdekessége, hogy a növények mellett kaktuszféléket ábrázoló fotókkal, illusztrációkkal és különleges bélyeggyűjteménnyel várjuk a látogatókat - nyilatkozta Savu. Mint megtudtuk, a kiállítás keretében meg is vásárolhatók a különféle kaktuszok.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: