2015-08-24 19:03:30• hírek • Szatmár.ro

Kajakos szlalomversenyt tartanak a hétvégén a Szamoson

Szombaton lesz a bemutató-jellegű verseny, vasárnap bárki kipróbálhatja a kajakozást.

A Szatmár Megyei Tanács a Nomad Kayak sportegyesülettel karöltve kajakos szlalomversenyt szervez a Szamoson, Szatmárnémetiben a Decebal és a Golescu híd közötti szakaszon. Bemutató-jellegű lesz a rendezvény, esősorban az érdeklődést szeretnék ezzel felkelteni a vízi sportok iránt, hamarosan ugyanis egy kajakos iskola beindítását tervezik a szatmári megyeközpontban.

Szombaton, augusztus 29-én 10 órától helyi, magyarországi, szlovákiai és osztrák szlalom-kajakosok vesznek majd részt a versenyen, amelyet több kategóriában fognak megrendezni - hangzott el az Adrian Stef megyei tanácselnök és Ionut Stancovici versenyszervező által tartott sajtótájékoztatón. A verseny nagyjából 19 óra körül zárul majd, vasárnap 10 órától pedig bárki kipróbálhatja a kajakozást a Szamoson, amennyiben szombaton ezt jelezte. A verseny szervezői szerint megfelelő felszereléssel - kajakok, mentőmellények, sisakok - rendelkeznek és biztosítják majd ezeket az első kajakosoknak. Stancovici szerint a biztonsági felszereléseknek köszönhetően azok is kipróbálhatják majd a kajakozást, akik nem tudnak úszni.

A tervek szerint a kajak-iskola 8-10 éves kortól fogadja majd a gyerekeket és megismerteti velük a Szatmárnémetiben régen oly népszerű vízi sportokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: