2019-02-22 12:44:16• hírek • Kocsis Zoltán

Kádárék a Chelsea ellen, magyar-román párharc is lesz

Német-olasz, angol-francia és két spanyol-orosz párharc fémjelzi az Európa Liga nyolcaddöntőinek párosítását, miután pénteken Nyonban kisorsolták a második számú európai kupasorozat következő fordulójának párharcait.

A versenyben maradt 16 csapatban két-két magyar és román játékos szerepel. Ketten ráadásul össze is csaphatnak a Napoli-Salzburg párharcban. Az olaszoknál Vlad Chiriches a bajnokság nem nagyon kap szerepet, az EL az ő terepe, míg az osztrák sorozatbajnoknál a mindössze 18 éves Szoboszlai Dominik eddig csak kerettagságig jutott az európai kupában.

 

Szoboszlaihoz hasonlóan a másik versenyben lévő magyar, Kádár Tamás csapata, a Dinamo Kijev sem számít a párharc esélyesének a Chelsea ellen, akárcsak Alexandru Baluta Sparta Prágája a Sevilla ellen.

 

A nyolcaddöntők egyik rangadója az Eintracht Frankfurt és az Inter összecsapása lesz. A Frankfurtról nem lehet azt mondani, hogy a sorsolás kegyeltje lenne ebben a szezonban: a csoportban a Laziót és az Olympique Marseille, a 16-os döntőben a Sahtar Donyecket kellett legyőzze ahhoz, hogy idáig eljusson.

 

Szintén rangadónak ígérkezik az Arsenal és a francia Rennes párharca, míg a nyolcaddöntőket két spanyol–orosz összecsapás teszi teljessé: a Valencia a Krasznodarral, a Villarreal a Zenit Szentpétervárral birkózhat meg:

A nyolcaddöntők párosításai: (március 7-14.)
Chelsea- Dinamo Kijev
Eintracht Frankfurt – Inter
Dinamo Zágráb – Benfica
Napoli – Salzburg
Valencia – Krasznodar
Sevilla – Sparta Prága
Arsenal – Rennes
Zenit Szentpéter - Villarreal

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: