2018-08-30 06:35:34• hírek • Bede Emőke

Kábszeres fiatalt fogtak a rendőrök

Egyre-másra buknak le olyan személyek Szatmárnémetiben, akik valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt állnak, illetve legtöbbjüknél már ott van az utánpótlás is. 

Nem volt ez másként csütörtök kora reggel sem, amikor is a Helyi Rendőrség egyik egysége a Nádor (Mioritei) utcában állított meg egy 26 éves fiatalembert. F. Bogdan motozása során egy apró zacskóban növényi eredetű tudatmódosítót találtak az egyenruhások, ezért a férfit előállították kábítószer bírtoklása miatt. Az esetet átadták a Szatmár Megyei Rendőrségnek.



Szatmár megyében 12 éves a legfiatalabb drogfogyasztó, akiről tudomása van a helyi drogprevenciós központnak. Ez azonban azért csak egy viszonylagos érték, mert a szülők túlnyomó többsége szégyelli, nem meri bevallani, hogy gyereke ilyen szerek rendszeres fogyasztója. A központ vezetője szerint szerint nincs olyan diák, aki ne ismerne valakit, aki be tud szerezni valamilyen tudatmódosító szert. A tehetősebb fiatalok etnobotanikus szereket, kannabiszt fogyasztanak. A kevésbé tehetősek pedig maguknak készítenek kábítószert: különböző füveket olyan, a háztartásban használt kémiai anyagokkal fújnak be, mint patkányméreg vagy éppen csótányirtó szer. Természetes, hogy utóbbiak kerülnek rövid időn belül az orvos kezére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: