2010-07-28 16:02:36• hírek • Szatmár.ro

KRISZ-tábort rendeznek Nagytarnán

2010 augusztus 2 és 8 között ismét megrendezésre kerül az egyházmegyei KRISZ-tábor, helyszín a Nagytarnai Ifjúsági Központ.

Az utóbbi években egyre több fiatal volt jelen ezeken a táborokon. Annak ellenére, hogy szerényebbek a körülmények, a gyerekek jól érzik magukat, nagy kedvvel vesznek részt a színes-változatos programokon, örömmel dicsérik Istent.
Idén is rengetek érdekes programmal várják a Szatmári Egyházmegye fiataljait a szervező lelkipásztorok és teológusok. A tábor alapgondolata: "Isten és az ifjúság, avagy mi vagyunk a jövő?"; mottója: "... légy példa a hívőknek a beszédben, a magaviseletben, a szeretetben, a lélekben, a hitben, a tisztaságban. " I Tim. 4: 12b.

Ezen gondolatok margójára előadásokat is hallgathatnak a fiatalok. Kedden előadást tart Ft. Csűry István püspök: "Ifjúsági misszió az egyházban - a jövő gyülekezete" cimmel. Szerdán "Kálvin és az ifjúság, avagy a fiatalság és a reformáció" címmel Póti Eduárd történelemtanár előadását lehet meghallgatni. Varga B. Christiane tanárnő "Isten és ifjúság a magyar irodalomban" című előadása csütörtökön, Kovács József kisbábonyi lelkipásztor "Ifjúság a Bibliában" előadása pénteken lesz.

A bibliaórák és esti áhítatok főtémái: "Isten a mi életünkben", "Életünk Istenben", "Istennel vagy Isten nélkül? ", "Hogyan tovább?" A nyitó áhítatot Nt. Sipos Miklós esperes, a záró istentiszteletet Nt. Fodor Lajos főjegyző tartja majd.
Az előző évekhez képest egy újdonsággal biztos készülnek a szervezők, mégpedig a "láthatatlan színházzal". A láthatatlan színház az az evangelizációs módszer, ahol egyenként élhetik át a Biblia egyes történeteit a fiatalok, bekötött szemmel, a másik négy érzékszervükre hagyatkozva. Vetélkedők, kirándulás, játékok, vidámság várják még az ifjakat.
Augusztus 2-án 13 és 16 óra között lehet regisztrálni a táborban. Még nem késő jelentkezni a lelkipásztori hivataloknál.


KRISZ tábor - egy tavalyi pillanatkép
KRISZ tábor - egy tavalyi pillanatkép


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: