2012-04-11 18:18:29• hírek • Szatmár.ro

KAF gyermekverseiből lett Csillagszél és sok kaland

Szatmári költő verseivel és sok gyermek társaságában ünnepelték a Költészet Napját a Filharmóniában.

Rég nem látott arcokat látott viszont a szatmárnémeti közönség a Költészet Napja alkalmából megtartott előadáson szerdán, 18 órai kezdettel a Filharmóniában. Nagy Csongor, Rappert Gábor, Péter Attila Zsolt és Cserey Csaba egy igazi vidám, zenés előadással várta a gyerekeket. A képzeletbeli utazás, kalandozás alapját Kovács András Ferenc gyermekverseinek megzenésített változatai adták. A magával ragadó zenés előadás szinapszisa így szól:

Kovács András Ferenc, játékos, ritmikus, humoros világa egy önfeledt kalandozás. A gyerekverseiben meg különösen nagy hangsúlyt kap: a játék. A gyermekkor elengedhetetlen éltetőeleme. Játék képekkel, hangulatokkal, szavakkal, játék a magyar nyelvvel.

Ritmus és zene. Egy felkínált lehetőség a megzenésítésre. Kihívás, kaland. Már csak egy pár hangszerre van szükség, négy jókedvű fickóra (Rappert Gábor, Péter Attila-Zsolt, Cserey Csaba, Nagy Csongor-Zsolt), egy kis ihletre, és: csiribú-csiribá!

A Csillagszél-avagy kalandozások előadás, 50 percben összefoglalja a játék örömét, az együtt játszást, a zene varázsát, a ritmusok változatosságát, egy élményekben gazdag, változatos lírai koncert keretében. Üdítő szórakozást nyújt a felnőtt, és idősebb korosztály számára is, akik kiszakítva magukat problémás mindennapjaikból, a gyermeki játék elkerülhetetlen szereplőivé vállnak.

CSillag

CSillag 2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: