2013-03-15 13:57:28• hírek • Kocsis Zoltán

Juventus - Bayern a BL negyeddöntőjében

Várhatóan a Juventus és a Bayern München párharca jelenti majd a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek legfontosabb vonzási pontjait. A Real Madrid elégedett lehet a sorsolással, a Malaga először utazhat Németországba, míg a Barcelona egykori sztárjával, Zlatan Ibrahimoviccsal valamint annak újgazdag csapatával, a Paris St.Germainnel csaphat össze.

A UEFA nyoni székhelyén megtartott péntek déli sorsolás vélhetően sem a Juventus, sem a Bayern München szurkolóit sem tette túlságosan boldoggá - annál inkább a semleges futballszerelmesek. Mit lehetne többet váni egy BL-negyeddöntőtől, mint a német és az olasz bajnokság listavezetőjének (és várhatóan leendő bajnokainak) összecsapását. A két európai gigász legutóbb 2009-ben, a csoportban találkozott egymással: akkor a müncheni 0-0 után a bajorok 4-1-re nyertek Torinóban. A két klub eddig hatszor találkozott a BL-ben, a mérleg három Juve-siker, két Bayern-győzelem és egy döntetlen.

A sorozat megnyerésének legnagyobb esélyese, a Barcelona két egykori játékosával, Maxwell-el és Ibrahimoviccsal csap össze. Na meg az újgazdag Paris St.Germainnel. A két csapat eddig mindössze háromszor találkozott egymással, ám ezek közül az egyik kupadöntő volt: 1997-ben az azóta megszüntetett Kupagyőztesek Európai Kupájának fináléjában Ronaldo tizenegyesével a katalánok nyertek Rotterdamban. Két évvel korábban a BL-negyeddöntőben a PSG 2-1 és 1-1 után búcsúztatta a katalánokat. A mostani párharc egyik érdekessége, hogy Carlo Ancelotti edző, Thiago Silva és Ibrahimovic megbosszulhatja korábbi csapatuk, a Milan kiejtését. (Az is érdekes lett volna, miként fogadják őket Milánóban...)

Szintén játszott már kupadöntőt egymás ellen a Galatasaray és a Real Madrid is: a 2000-es Szuperkupadöntőben a Mircea Lucescu edzette törökök hosszabbítás után 2-1-re legyőzték a spanyolokat. Akik egy évvel később, a BL negyeddöntőjében visszavágtak: 3-0 és 2-3-al mentek tovább.

A negyedik párosítás érdekessége, hogy a Malaga nem hogy a Dortmunddal, de egyetlen német csapattal sem játszott még korábban. Ezzel szemben az aktuális német bajnoknak nagyobb tapasztalata van az ibériaiakkal, hisz összecsapott már az Atletico Madriddal, a Deportivo la Corunával, a Barcelonával, a Zaragozával, a Sevillával és a Real Madriddal. Mi több, utóbbi ellen az őszi csoportküzdelmek során odahaza 2-1-es győzelmet aratott, majd Madridban 2-2-őt ért el.

A negyeddöntők első meccseit április 2/3-án, a visszavágókat pedig április 9/10-én játsszák.

Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítása:
Malaga - Borussia Dortmund
Real Madrid - Galatasaray
Paris St.Germain - Barcelona
Bayern München - Juventus

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: