2017-12-18 13:34:21• hírek • Bagosi Andrea

Jutalom az anyanyelvápoló diákoknak

Az idei évben a Mosolygó Karácsony akció keretén belül az RMDSZ Szatmár Megyei Nőszervezete az Elméleti Líceum diákjait lepte meg.

Az akció kezdeményezője Major Melinda, az RMDSZ Szatmár Megyei Nőszervezetének elnöke, társszervezője a Gyöngyszem Egyesület, támogatója pedig a Communitas Alapítvány. Az Elméleti Líceum anyanyelvápoló csapata a tavalyi tanévet Arany János életének, emlékének szentelte, születésének 200. évfordulója alkalmából. A csapat tagjai olyan diákok, akik az elmúlt tanévben magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyen vettek részt és értek el szép eredményeket. Ezen kívül az év során folyamatosan foglalkoztak Arany Jánossal, plakátokat készítettek az életéről, illetve a Toldiról és más műveiről.
 

Az Arany év zárásaként december 18-án, hétfő délben egy ünnepséget tartottak az Elméleti Líceum dísztermében, mely egy csapatok közötti vetélkedővel vette kezdetét. A 6, 7, illetve 8. osztályos diákok vegyes csoportokban oldották meg a Fazakas Erika és Putovits Tünde által előkészített feladatokat: képzelt naplót, helyszíni tudósítást írtak, kvízkérdésekre válaszoltak stb. A verseny végeztével a diákok Arany verseket szavaltak, majd mindenki együtt szavalta el a Arany János „Domokos Napra” című versét.
 

Zárásként sor került a diákoknak szánt jutalom átadására, melyet Major Melinda, a Nőszervezet elnöke, illetve Balogh Enikő, a Nőszervezet ügyvezető elnöke hozott el és adott át a diákoknak. A gyerekek a Magyar helyesírási szótár egy példányával, illetve édes figyelmességgel és sok új élménnyel lettek gazdagabbak. 
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: