2009-12-15 18:46:33• hírek • Parajdi Andrea

Jutalmazták a nyugalmazott tanárokat

A korábbi évek hagyományaihoz hűen a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Tanügyi Szakszervezet közösen szerveztek díjátadót, hogy jutalmazhassák azokat a tanárokat, akik szeptembertől nyugdíjba vonultak. A kedd délután megtartott rendezvényen körülbelül harmincan vették át az elismeréseket.

-Ezek az emberek az egész életüket arra tették fel, hogy valamilyen oktatási intézmény keretében nevelői, tanítói szerepet vállalhassanak, hogy segítségükkel minél több széles látókörű fiatal találja meg a helyét a világban. Ez az egyik legbecsesebb tett, amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni - hangsúlyozta a tanárok munkásságának fontosságát Kónya László, főtanfelügyelő-helyettes a keddi díjátadón, majd minden nyugalmazott tanárnak köszönetet mondott a hosszú évek tevékenységéért.

Szatmár megyében szeptemberi hatállyal összesen 120 tanár vonult vissza a pályáról, és ment nyugdíjba. A Johann Ettinger Német Líceumban megszervezett díjátadóra rendszerint minden újonnan nyugalmazott pedagógus meghívást kap, ám idén közülük körülbelül harmincan vették át a jutalmukat. Az elismerő oklevél mellé minden nyugalmazott tanár kapott egy egy évre szóló bérletet a Dinu Lipatti Filharmóniában megrendezésre kerülő koncertekre, valamint a Szatmárnémeti Északi Színház román vagy magyar társulatának előadásait is ugyancsak egy éven át ingyen követhetik nyomon a leköszönő tanügyi dolgozók.

A díjazást követően az egykori tanárok egy díszvacsorán is részt vettek, amely alatt az Aurel Popp Képzőművészeti Líceum diákjaiból összeállt zenekar és a Cununita néptáncegyüttes garantálták a jó hangulatot.


utalmazták a nyugalmazott Szatmár megyei tanárokat.

utalmazták a nyugalmazott Szatmár megyei tanárokat.

utalmazták a nyugalmazott Szatmár megyei tanárokat.

utalmazták a nyugalmazott Szatmár megyei tanárokat.
Jutalmazták a nyugalmazott Szatmár megyei tanárokat


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: