2013-06-06 20:12:40• hírek • Kocsis Zoltán

Júniustól gyorsabban jön az Apaserv-számla

Új számlázási rendszert vezet be júniustól Szatmár megyében az ivóvíz-szolgáltatásért felelős Apaserv vállalat. A módosítás lényege, hogy ezentúl a leolvasást követő egy héten belül az ügyfél meg is kapja a számlát.

Eddig az Apaserv munkatársai négyhavonta olvasták le a vízórát és havonta számláztak. A két leolvasás között pedig egy számítógépes program segítségével az átlagfogyasztást figyelembe véve egyfajta becslés alapján számították ki a kifizetendő összeget. A leolvasást követően a hónap végén nyomtatták ki a számlákat, amiket az ügyfél a következő hónap közepe körül kapott meg.

Ezentúl azonban, amint az Apaserv munkatársai leolvassák az órát, egy héten belül érkezik is a számla. Mindez évente háromszor, ugyanis a leolvasások periódusai nem változnak. A módosítás miatt elképzelhető, hogy egyesek a június hónapban két számlát is kapnak: a májusit és a júniusi egy részét, a leolvasás időpontjával bezárólag.

A fentiek a városi környezetben lakókra vonatkoznak, ugyanis rurális környezetben eddig is csak négyhavonta számlázott a vállalat és ez ezt követően sem változik.

A változtatás alapgondolata, hogy az ügyfélnek így is, úgy is fizetnie kell, és neki nagyjából mindegy, hogy mikor, viszont a cég így gyorsabban hozzájut a pénzéhez.

A vízszolgáltató felhívja ügyfelei figyelmét, hogy azoknak kötelező beengedniük a vállalat munkatársait, megadva a lehetőséget, hogy leolvassák az órát. Ellenkező esetben a cég akár le is vághatja az ellenszegülő ügyfelet a hálózatról, amelynek aztán fizetnie kell a levágásért és a visszakötésért is - 120 lejt. Amennyiben az óraolvasó nem találja otthon az ügyfelet, egy telefonszámot tartalmazó értesítőt hagy neki. Az ügyfél köteles az adott telefonszámon felhívni az Apaserv munkatársát és megegyezni egy időpontban, amikor biztosan otthon van.

Amennyiben valaki a számla kézbesítését követő 45 napon belül nem fizet, az kap egy felszólítást. Ha öt napon belül nem egyenlíti ki tartozását, levágják a hálózatról. Mivel kötelezően minden ügyfélnek szerződése kell legyen, aki új házat/lakást/ingatlant vásárol, új szerződést kell kötnie. Az közjegyzőnek, ahol az adás-vételi szerződést megkötjük, kötelessége ellenőrizni, hogy az előző tulajnak nincsenek-e effajta tartozásai, ám nem árt, ha mi is megérdeklődjük - hívja fel a figyelmet az Apaserv közleménye.

Ahol a szerződéseket meg lehet kötni:

Szatmárnémetiben: Gara Ferastrau utca 9/A és Rákóczi (Mihai Viteazu) utca 27 szám
Nagykárolyban: V. Alecsandri utca 1 szám
Tasnádon: Lacramioarelor 64 szám
Avasfelsúfaluban: Mesteacanului utca.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: