2009-05-14 10:51:57• hírek • Gozner Gertrud

Júniusban folytatódik az akció

A Védőoltások Európai Hete keretén belül indított kampány során a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság munkatársai 321 gyereknek adták be a szükséges vakcinákat.

Három éves korig 135 gyereket sikerült beoltani a gyermekbénulás ellen, a 3 és 7 év közötti korosztályból 186 kiskorú kapta meg a DT-diftéria és tetanusz elleni vakcinát.

Lidia Tamas, a védőoltásért felelős program vezetője lapunknak elmondta, hogy a sertésinfluenza járvány megjelenése miatt nem tudták befejezni a kampányt, erre a jövő hónapban kerül sor. A minisztériumtól kapott 500 darab diftéria és tetanusz elleni DT vakcinából így megmaradt 314 darab.

A rendelkezésükre álló idő alatt Túrterebesre, a Szokond községhez tartozó Felsőboldádra, és a Nagytarna melletti Bocskóra jutottak el a hatóság emberei, a kimaradt települések, mint Nagymadarász, Szatmárzsadány és Tasnádszarvad hátrányos helyzetű közösségeit május és június folyamán keresik fel.

A kampányt részben akadályozta, hogy nem minden szülő volt hajlandó együttműködni a közegészségügyi hatósággal, amit az alacsony iskolázottsági szint, és a bizalmatlanság az oltásokkal szemben magyaráz.

Egyes esetekben a szakemberek már beteg gyerekeket találtak, ezért nem tudták beadni az oltást, vagy a szülők épp nem tartózkodtak otthon az adott időpontban. A célcsoportot a 0-7 év közötti korosztály alkotta, akik valamilyen okból kifolyólag korábban nem kapták meg a kötelező vakcinákat.


A Védőoltások Európai Hete keretén belül indították a kampányt

A Védőoltások Európai Hete keretén belül indították a kampányt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: