2009-06-04 11:22:36• hírek • Szatmár.ro

Június 7-én a jövőnkről döntsünk

„Június 7-e legyen aranybetűs örömünnep az erdélyi magyarság életében, történelmében. Bizonyítsuk be elsősorban önmagunknak, de Romániának és Európának is, hogy egy életerős, cselekvő nemzet vagyunk, hogy ki tudunk állni érdekeinkért, jogainkért" - jelentette ki Sógor Csaba szerdán, Kézdivásárhelyen.

Az európai parlamenti képviselőjelölt elmondta, olyan történelmi pillanat előtt áll a Kárpát- medence magyarsága, amilyen Trianon óta nem volt. „Amit 1920. június 4-én egy tollvonással elvettek, azt 2009. június 7-én sok-sok pecséttel visszaszerezhetjük. Együtt szavaz Trianon óta először a Kárpát-medence magyarsága, kivéve a kárpátaljai és vajdasági magyarokat, mi értük is felelősek vagyunk. És arról se feledkezzünk meg, hogy 2011-től megszűnnek a határok Románia és Magyarország között, addig is az unió 248 millió eurót szán a határmenti együttműködésekre. Erre kell gondolnunk, amikor azt fontolgatjuk, hogy elmegyünk szavazni június 7-én vagy sem" - fejtette ki Sógor Csaba.

A Magyar Összefogás képviselőjelöltje ellátogatott a kézdivásárhelyi Koordinációs Központba is. Ennek keretén belül lakásotthonokat, krízisközpontot, fogyatékkal élők számára rehabilitációs központot működtetnek, de beindítottak egy, a családon belüli áldozatok számára létesített menedékotthont is. Bálint Olga, a Koordinációs Központ vezetője elmondta, 115 munkatársa van az intézménynek, akik naponta közel 350 bejáró vagy bentlakó esettel foglalkoznak. Sógor Csaba a család fontosságára hívta fel a figyelmet, mondván, az Európai Unió a közeljövőben kiemelten fogja kezelni a családok megerősítését és védelmét, hiszen ők minden közösség alapsejtjei. Ez azért is fontos, mert az unió tagországaiban végzett felmérés szerint minden harmadik családban történnek erőszakos cselekedetek. Bálint Olga szerint itthon is a családgondozás hiányzik, erre szeretnének egy programot kidolgozni a közeljövőben. Az európai parlamenti képviselőjelöltöt erre a látogatásra elkísérte Bokor Tibor szenátor és Olosz Gergely parlamenti képviselő, aki ígéretet tett arra, hogy fedezni fogja a Koordinációs Központ sajtóban való megjelenését.

Sógor Csaba később a helyi református egyház képviselőivel és híveivel találkozott, akiknek elmondta, ugyanúgy, mint 1848-ban, most is Háromszékre tekint a magyarság, innen várják a megerősítést. „Annak idején a háromszékieknek és Gábor Áronnak köszönhetően tudtunk továbbmenni. Kovászna megye az őszi választásokon ugyan sereghajtó volt a részvétel szempontjából, most azonban a Magyar Összefogás híre fellelkesítette a helyieket" - számolt be tapasztalatairól a képviselőjelölt, hozzátéve, a Markó Béla és Tőkés László közötti megegyezést leginkább a háromszékiek üdvözölték.


Sógor Csaba Kézdivásárhelyen
Sógor Csaba Kézdivásárhelyen


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: