2009-06-02 11:35:01• hírek • Szatmár.ro

Június 7. munkanap kell legyen a magyaroknak

Pünkösd másodnapján Sepsiszentgyörgyön tartott sajtótájékoztatót Sógor Csaba európai parlamenti képviselőjelölt, aki először arról beszélt, hogy 9 évbe telt, amíg hivatalos ünnepnappá nyilvánították pünkösd másodnapját.

„A román parlamentben is azt tettem, ami a székelységnek, az erdélyi magyarságnak fontos volt. Számunkra fontos ünnep a pünkösd, ezért törvénymódosítást kezdeményeztem annak érdekében, hogy váljon hivatalos munkaszüneti nappá. 9 év kellett hozzá, míg a román képviselők is megértették, de sikerült. Ezt tettem és ezután is ezt teszem az Európai Parlamentben is"- nyilatkozta Sógor Csaba.

Az európai parlamenti képviselőjelölt beszámolt a kampány elmúlt három hetéről. „Több mint 5000 kilométer van a hátunk mögött, közel 200 településre jutottam el csapatommal együtt. Találkoztunk nagy tömegekkel is, de voltak kis beszélgetések, összejövetelek is. A legtöbb kérdést a mezőgazdasági és uniós támogatásokról kaptam, de beszéltem az Európai Parlament működéséről is. Nem utolsósorban, az embereket az érdekelte, hogy miért kellett hat évet várni a magyar összefogásra. Mindenhol elmondtam, hogy Európa 2000 év háború és csatározás után döntött az összefogás mellett. Ehhez képest Markó Béla és Tőkés László viszonylag hamar felismerték azt, hogy csak együtt tudunk továbbmenni" - összegezte kampánytapasztalatait Sógor Csaba.

Az európai parlamenti képviselőjelölt kifejtette, június 1-je most már hivatalos ünnepnap, június 4-e nemzeti gyásznapunk, amikor a trianoni békediktátumra, a világ legigazságtalanabb békéjére emlékezünk. „Ezek után június 7-e legyen munkanap az erdélyi magyarság számára. Mutassuk meg, hogy félre tudjuk tenni sérelmeinket és a közösség érdekében tudunk cselekedni mindannyian, összefogva. Június 7-én szavazzunk magunkért, közösségünkért, de a Kárpát-medence magyarságáért is"- fogalmazott Sógor Csaba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: