2015-04-15 16:42:42• hírek • Szatmar.ro

Június 15-ig lehet igényelni az APIA-támogatást

Megkezdődött az egységes, területalapú támogatási igénylések leadása a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) kirendeltségeinél. A gazdák eredetileg május 15-ig adhatták le kérelmüket, azonban a határidő kitolódott június 15-re. Aki késlekedik a kérelem leadásával, attól a gazdától késedelmi díjat vonnak le a kifizetendő összegből.

A támogatásra azok a jogi és magánszemélyek jogosultak, akik aktív mezőgazdasági tevékenységet folytatnak egy saját vagy bérbe vett területen (növénytermesztés, legeltetés). A bérbeadó nem jogosult a támogatásra.

Amennyiben például egy állattenyésztő egyesület legelőt bérel, a területet bérbe adó nem jogosult a támogatásra, hanem az a személy, aki tagja annak az egyesületnek, melynek az állatai az adott területen legelnek.

Lehet támogatást igényelni kevesebb, mint egy hektáros területre is, azonban az azt alkotó parcellák nem lehetnek kisebbek, mint 0,3 hektár. Szőlőültetvények, gyümölcsösök, komló esetében legalább 0,1 hektáros területtel kell rendekeznie az igénylőnek. Üvegházak és fóliaházak esetében a terület nem lehet kisebb, mint 0,3 hektár, az azt alkotó parcellák pedig minum 0,1 hektárosak kell legyenek.

A kérelem leadásánál a gazdának igazolnia kell, hogy jogos felhasználója az adott területnek, mely okmány az adott igénylési év december 1-ig érvényes kell legyen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: