2014-04-08 19:11:04• hírek • Szatmár.ro

Junior vb. - 13. helyezett lett Amalia Tataran

A Plovdivban rendezett kadett és junior vívó világbajnokságon kedden két szatmári is pástra lépett.

Bogdan Dascalu a tőrözők versenyében volt érintett: a 133 főt számláló mezőnyben Izsáki Arnold, Lengyel Éva és File Attila tanítványa először a csoportkörben vívott orosz, mexikói, hongkongi, izraeli és egyiptomi ellenfelekkel. Három Győzelemmel és két vereséggel jutott tovább.

A 128-as táblán Eduardo Gastal volt az ellenfele - a brazilt 15-11 arányban győzte le a szatmári tőröző. A legjobb 64 között a junior világranglista 341. helyezett sportolója a világranglistán 50. Michael Woo-val került össze. Ekkor érvényesült a papírforma és az amerikai fiú 15-2-re verte Dascalut.

Amalia Tataran a párbajtőrözők versenyében szerb, amerikai, kanadai, észt, brazil és koreai sportolókkal versenyzett a továbbjutásért - utóbbitól kikapott, de így is öt győzelemmel jutott tovább. A 128-as táblán a korosztályának világranglistáján 54. Tataran kiemelt volt az első körben, a legjobb 32-be kerülésért pedig a hongkongi Lin Yik Hei Coco ellen vívott és nyert 15-9-re.

A folytatásban a világranglistán 9. Aleksandra Zamachowska volt az ellenfél, a lengyel lányt Tataran 15-12-re győzte le. A következő körben a magyar Bohus Réka volt az ellenfele, aki végül 15-10-re verte a szatmári sportolót - így Csiszár Ferenc tanítványa a 13. helyen zárta a világversenyt. Bohus végül ezüstérmet szerzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: