2012-06-19 12:42:53• hírek • Póti Orsolya

Júliustól kezdődnek az írásbeli vizsgák

Javában zajlik az érettségi vizsga. A szóbeliken már túl vannak a diákok, ezen a héten zajlik a számítástechnikai ismeretek felmérése, idegennyelvből pedig jövőhéten vizsgáznak az érettségizők. Az írásbelik júliustól kezdődnek.

A júliusi hónap elején, július 2-6. között kerül sor az írásbeli vizsgákra, ekkor a diákoknak négy tantárgyból - román nyelv és irodalomból, magyar nyelv és irodalomból, a profilnak megfelelő kötelező tantárgyból és a profilnak megfelelő választott tantárgyból - kell jeleskedniük.

A Szatmár megyei vizsga- és a javítóközpontokról, illetve az azokhoz tartozó tanintézményekről Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes tájékoztatta a Szatmár.ro-t. A megyében összesen tizennégy vizsgaközpontot (ebből négy alközpontot) jelöltek ki. Szatmárnémetiben nyolc vizsgaközpont és egy alközpont lesz, Nagykárolyban egy-egy központ és alközpont, Avasfelsőfaluban egy vizsgaközpontot jelöltek ki, míg Tasnádon és Sárközújlakon egy-egy alközpont található.

A megyeközpontban a Doamna Stanca Főgimnáziumban vizsgáznak az írásbelinek otthont adó iskola és a Ioan Slavici Líceum diákjai. A „Johann Ettinger" Német Elméleti Líceumba vizsgáznak az ott tanulókon kívül a Traian Vuia Műszaki Líceum és az erdődi iskola diákjai; az I.C. Brateanu Szállítási és Telekommunikációs Iskolaközpontba és a Gheorghe Dragos Gazdasági Iskolaközpontba csak az ott tanuló diákok vizsgáznak; az Unio Líceumhoz tartozik az Élelmiszeripari Líceum, a Constantin Brancusi Iskolaközponthoz pedig az Unirea magániskola.

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai a Mihai Eminescu Kollégiumba vizsgáznak, míg az elhivatottsági iskolák („Hám János" Iskolaközpont, Ortodox Líceum, Református Gimnázium, Sport Líceum, Művészeti Líceum) a Sport Líceumban vizsgáznak.

A Nagykárolyi Iuliu Maniu Iskolaközponthoz tartozik a Nagykárolyi Elméleti Líceum és a Kalazanci Szent József Iskolaközpont, az Avasfelsőfalui Elméleti Líceumba pedig Ionita G. Andron Iskolaközpont tanulói vizsgáznak.

A román írásbeli időpontja július 2-a, a magyar írásbelié július 3-a, a kötelező tantárgyból július 4-én vizsgáznak a diákok, míg a választott tantárgy írásbeli vizsga időpontja július 6-a. Az eredményeket július 8-án függesztik ki, ezt követően, július 9-én lehet óvásokat leadni. A végleges eredmények a kontesztálások után, július 13-án lesznek kihirdetve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: