2012-07-14 13:33:41• hírek • Póti Orsolya

XXI. Véndiák-találkozó: felvonultak a véndiákok

Kedves vendégként fogadták a Szatmárnémeti Református Gimnázium udvarán az évekkel ezelőtt végzett diákokat szombat délelőtt. A véndiákok hamar megtalálták diáktársaikat, tanáraikat, és a  viszontlátás örömében töltöttek el együtt néhány kellemes órát.

Az iskola zászlókat vivő diákok bevonulásával vette kezdetét július 14-én, szombat délelőtt a XXI. Véndiák-találkozó. Ezt követően sorra vonultak fel a 60, 55, 50, 45, 40, 35, 30, 20 és tíz éve végzett diákok, akiket Nagy Anikó és Nagy Orbán színművészek faggattak arról, hogy melyik osztályt képviselik, hányan gyűltek össze és ki volt az osztályfőnökük. Végezetül az igazi véndiákok, a 65 éve végzett "csinos legények" felvonulására került sor, majd Gönczy Gábor VDSZ elnök köszöntötte az egybegyűlteket és a díszvendégeket.

Díszvendégként köszöntötték többek között Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettest, Szilágyi Évát, a Református Gimnázium igazgatónőjét, Bálint Zsuzsát, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium aligazgatónőjét, Koczinger Évát, a Hám János Iskolaközpont aligazgatónőjét, valamint Sipos Miklós lelkipásztort és Román János plébánost.

A megnyitóünnepség keretében megemlékeztek a VDSZ elhunyt tagjairól, az elhunyt tanárokról és diákokról is. Külön megemlékeztek Tóth Juditról, Jékel Gézáról, Jékel Zsuzsikáról, Baranyai Zoltánról, Matyasovszki Györgyről és Debreczeni Éváról, majd a 65 éve végzett diákoknak - Pallai Gézának, Viskó Györgynek és Tóth Zoltánnak - nyújtottak át egy-egy emléklapot.

A köszöntőbeszédeket követően sor került a zászlók felszalagozására, ezután pedig Katona Mihály geográfus emléktábláját és a református oktatás 450 éves évfordulója alkalmából készített táblát koszorúzták meg a résztvevők. A nagy találkozások és a meghitt hangulatú beszélgetések mellett kulturális programok is a fogadták a véndiákokat.

Délután 17 órától a már hagyományossá vált mulatság várja a szórakozni vágyókat a Református Gimnázium udvarán.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: