2013-05-22 12:16:59• hírek • Póti Orsolya

Július második hétvégéjén találkoznak a véndiákok

Képzőművészeti kiállításokkal, könyvbemutatókkal, új és a már megszokott programokkal várja az érdeklődőket a 21. alkalommal megrendezésre kerülő Véndiáktalálkozó.

A Kölcsey Ferenc Véndiákszövetség idén is kétnapos rendezvénnyel készül a hagyományos találkozóra, amelyre július 12-13. között kerül sor - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Gönczy Gábor, a Véndiákszövetség elnöke. Elmondta, a szervezőbizottság a napokban dönt arról, hogy pontosan milyen programokkal várják a vendégeket, érdeklődőket.

A szervezők sok újdonsággal készülnek, de nem maradnak el a már megszokott és jól bevált műsorszámok sem.

A Véndiáktalálkozó első napján a Kölcsey Ferenc Főgimnázium új épületébe és annak történetébe kalauzolnák a látogatókat, azért, hogy bemutassák, a vezetőség rövid idő alatt milyen otthonossá és széppé varázsolta az egykori püspöki konviktust, illetve az Unio iskolának otthont adó épületet.

Július 13-án, szombaton a találkozók szokásos helyszínén, az egykori Kölcsey, a jelenlegi Református Gimnáziumban tartják meg az osztályfőnöki órákat, illetve ugyanebben az épületben kerül sor Kovács Emil Lajos és Baráth Csaba Attila festőművészek közös tárlatának megnyitójára.

A Refi udvarán, a Véndiáktalálkozó megszokott színhelyén zajlik a kerek évfordulós osztályok bevonulására, és szintén itt kerül megrendezésre a sokak által várt délutáni ünnepség, amelyet a tervek szerint egy magyarországi néptánccsoport nyit meg.

A további részletekről a jövőhét folyamán tájékoztatják a szervezők sajtó képviselőit - tudtuk meg Gönczytől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: