2014-06-18 13:35:08• hírek • Kocsis Zoltán

Július közepétől négy sávos lehet a Hegyi út Burgya sarok felőli vége!

Július közepéig készülhet el a polgármesteri hivatal vezetői által az utóbbi évek legnagyobb, a város közlekedését érintő beruházásának nevezett munka Szatmárnémetiben. Ennek következtében négy sávos lehet a Hegyi út Burgya sarok felőli vége, ami alaposan felgyorsíthatja a forgalmat a Decebal hídon.

Dorel Coica polgármester, Dan Babut városmenedzser, valamint a hivatal szakemberei szerda reggel helyszíni szemlét tartottak a problémás útszakaszon. Ezt követően, a polgármester Facebook-bejegyzése szerint kezdetét veszi az útszakasz két oldalán található oszlopok költöztetése. Ez pedig lehetővé teszi, hogy kiszélesítsék az utat, amely így a vasúti felüljáróig négy sávos lesz!

Megkeresésünkre Babut elmondta, összesen tíz oszlopot helyeznek át. A jelenleg két méter széles járdából mindkét oldalon levágnak fél métert, így másfél méter marad a gyalogosok számára. Eltűnik a zöldövezet is, az így nyert tér pedig már lehetővé teszi, hogy az eddigi háromsávos utat négysávossá bővítsék. A Burgya-sarok és a vasúti felüljáró között védőkorlát választja majd el a járdát az úttesttől, megvédve ezzel a gyalogosokat.

„Becsléseink szerint ezzel a lépéssel el tudjuk érni, hogy a közlekedési lámpa zöld jelzése alatt kétszer annyi autó haladjon át a 17-es negyed felé, mint eddig", mondta Babut.

A szatmári autósok számára nem ismeretlen a helyzet, amikor a kocsisor a híd másik oldalán, a Romana-térnél vagy éppen a gazdasági líceum előtt ér véget (vagy kezdődik, nézőpont szerint). Mivel gyakran előfordul, hogy a helyenként egysávos Hegyi út nem tudja kellő ütemben elnyelni az autókat, az út kiszélesítése megfelelő lépésnek tűnhet. „Ennek a logikának a része, hogy a teherforgalmat a Szatmárzsadányi (Closca) úton vezetjük el, ezt megkönnyítendő építettük ott az ökologikus parkolókat is", tette hozzá Babut. Itt kell megemlítenünk ugyanakkor, hogy a teherforgalom már évek óta kizárólag a Szatmárzsadányi utat használhatta.

A városmenedzser elmondása szerint, ha minden jól megy és semmi előre nem látott esemény nem jön közbe, akkor július 15-ig elkészül a beruházás. A forgalom elterelésének pontos üteme még nem ismert ugyan, de várhatóan a Rosetti, illetve a Dorobantilor utcák felé terelik majd el a forgalmat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: