2014-07-10 13:57:41• hírek • Szatmár.ro

Július 17-20 között lesz a PIT

Az Angeli Ifjúsági Csoport és a Nagypeleskei Görögkatolikus Egyházközség július 17-20-án ifjúsági tábort szervez. A PIT 2014 két szervezőjével, Rozsái Enikővel és Ilyés Adriennel beszélgettünk.

- Miért döntöttetek úgy, hogy most is megrendezitek ezt a tábort?
R. E: - A tavalyi sikerek után, amikor barátságok kötődtek, melyek még mindig tartanak, fel sem vetődött bennünk, hogy ne folytassuk, amit elkezdtünk. Nem mondjuk, hogy az első tökéletesre sikerült, de felejthetetlen volt és a visszajelzésekből kiderült, hogy mint ez első ilyennek, igenis jó, sőt, szuper volt.

- Mit jelent a PIT a négyzeten?
I. A.: - Két okból van a kis kettes a logó felső sarkában. Egyrészt, mert ez a második alkalom. Másrészt, mert többet szeretnénk most nyújtani a résztvevőknek. Ami 2013-ban megszületett, most növekszik és ez a négy nap 2014-ben ezt a növekedést segíti elő.

- Mennyiben más a 2014-es PIT?
R. E.: - Ugyanarra az elgondolásra épül az összejövetel. A programokban biztos, hogy lesznek változások. A csoportok száma is leszűkült, persze az igényekhez igazítva. Több lett a lelki program. Ízelítőként: lesz horgászverseny, kerámia-plakettek készítése, kerámia-égetés és képzőművészeti és népművészeti tárgyak alkotása, vetélkedő, show, koncert, bemutatók. Látványos változás, hogy most sátoros táborra készüljön, aki eljön hozzánk. Készülünk egy nagy meglepetéssel is.. A színház csoportot nem találjuk az idei kiírásban, de NEM marad ki, 2013-ban bemutattuk a Peleskei nótárius darab első részét, most folytatni kell. A zene csoportba jelentkezők mini-zeneórákra számítsanak, ahol majd kottaismeretre is szert tesznek.

- Meglepetést említettél, mondanál-e valamit erről?
I. A.: - Ha elmondom, már nem meglepi. De a jelszót elárulom: KUPAK. Rengeteg kupakra van szükségünk, amit már egy jó ideje gyűjtünk és gyűjtenek nekünk, de még mindig kevés. Aki még segíteni akar ebben szívesen fogadjuk. A meglepetés az ikonunkkal kapcsolatos. Az nem titok, hogy a Nagypeleskei Istenszülő-ikon a központ. E köré szerveződik minden.

- A tábor mottójáról mondanátok-e valamit?
R. E: - "Uram jó nekünk itt" - ez egy bibliai idézet. Jézus felvitte szeretett tanítványait a Tábor hegyére és megmutatta nekik isteni dicsőségét. Péter örömében felkiáltott: Uram jó nekünk itt... csináljunk három sátrat. Mi is sátrakban fogunk lakni a templom tövében, Isten közelében. Illés pedig, aki ugyancsak szereplője ennek a bibliai jelenetnek, úgy lesz velünk, hogy a tábor zárónapján Illés nap van és ezt mi a záró Szent Liturgiával ünnepeljük meg. Bízunk abban, hogy aki eljön őszintén mondja majd: Uram jó nekünk itt!

- Befejezésül néhány gyakorlati tudnivalót mondjatok!
I. A.: - Fontos: sátrat mindenki hozzon magával, polifóm matracot és hálózsákot úgyszintén. Érdemes nagyobb sátor esetében többen összefogni és közösen szervezni a részvételt. Fontos, hogy a jelentkezési lapot pontosan töltse ki mindenki és hiánymentesen. Részletes információkat 0751701104-es és a 0745401946-os telefonszámon lehet kérni vagy a peleskeii@yahoo.com emailcímen. A többi minden megtalálható a plakáton és a közösségi oldalakon. És ami a legfontosabb: Ne felejtsétek otthon a jókedvet, horgászok a felszerelést, zenészek a hangjukat és hangszereket, szakácsok a fakanalat, sportolók a "fair play"-t, művészek a kézügyességet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: