2018-06-07 10:43:54• hírek • Szatmár.ro

Július 13-14-én tartják az idei Véndiáktalálkozót

A Véndiákszövetség már javában szervezi az idei találkozót, melyre most is több ezer résztvevőt várnak a világ minden tájáról – olyanokat, akik Szatmárnémetiben érettségiztek, vagy fejezték be középiskolai tanulmányaikat, iskolától függetlenül.

A találkozó időpontja július 13-14. lesz: a pénteki nap a kulturális és sportprogramoké, a szombat pedig a hagyományos találkozóé, az ünnepi bevonulásé és az éjszakába nyúló bulié lesz.
 
“Július 13-án koszorúzással indul majd a program a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, ahol az érdeklődők megtekinthetik a felújított udvart és épületet is. A programtervezetben szavalatok és komolyzenei koncert is szerepel, és idén is szeretnénk sportversenyt is szervezni pénteken a találkozóra érkezőknek” – tudtuk meg Gönczy Gábortól, a Véndiákszövetség elnökétől.
 
Július 14-én, a Református Gimnázium udvarán, a hagyományos helyszínen kerül sor a kerek évfordulós osztályok felvonulására, az épületben pedig több kiállítás megnyitójára is. Már biztos: Erdei Péternek az egykori villanytelepről szóló könyvének fotóanyagát is láthatjuk, valamint látogatható lesz az Erdélyi Kárpát Egyesület EKE Art című természetfotó-kiállítása is. Szőlősi Hauler Orsolya, Hauler István egykori ismert és elismert tanár unokája is fotókiállítással érkezik a találkozóra. “Több könyvbemutató kapcsán is tárgyalások zajlanak, hamarosan véglegesíteni fogjuk ezek listáját” – mondja Gönczy.
 
A szombati nap csúcspontja Tóth László nyugalmazott tanár és iskolaigazgató díszpolgárrá avatása lesz. Szatmárnémeti Tanácsa hetekkel ezelőtt döntött megtisztelő cím adományozásáról, ezt pedig összekötik az ünnepelt véndiáktalálkozós látogatásával.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: