2018-01-17 08:13:10• hírek • Bede Emőke

Juhnyáj teszi tönkre a megművelt mezőgazdasági területeket

Kedden ismét prefektusi meghallgatásra került sor, ez alkalommal is többen éltek a felkínált lehetőséggel.

Az első esetben egy mérgelődő férfi járult a prefektus elé, aki szomszédjára panaszkodott. A férfi szerint szomszédja olyan szerencsétlen módon vezette el az esővizet, hogy az pont a sértett fél egyik szobájának irányába folyik. A víz folyamatos jelenléte miatt a szoba már lakhatatlanná vált.
 

Második esetben egy mikolai férfi kérte a prefektus segítségét. A panaszos fél abban kérte Darius Filip tanácsát, hogy miként lehetne rendezni bonyolult földügyeit. A férfi szerint sokkal több földterülettel rendelkezik, mint amennyi az 1999-ben kiadott birtoklevélben szerepel. A dokumentumban nem szereplő területet szeretné magáénak mondani a férfi, azonban nem tudja, milyen irányban induljon el, ha szeretné ezt elérni.
 

Egy nő amiatt fordult a prefektushoz, mivel megvonták tőle a gondozói támogatást. A nő beszámolójából kiderült, hogy az egyik lánya súlyos fogyatékosságal küzd, emiatt úgy véli, jogosult lenne a segélyre, amit még tavaly megvontak tőle. Egy másik asszony pedig lányával járult a prefektus elé, ugyanis a két nőt már hossző idő óta terrorizálja a család férfi tagja. Az anya és lánya végső elkeseredésükben Darius Filiptől kértek tanácsot: miként lehetne végleg pontot tenni a borzalmas napok végére.
 

Végül, de nem utolsósorban egy felháborodott szokondi család is megjelent a meghallgatáson, akik egy falubélijükre tettek panaszt. A sértettek szerint az illető juhnyájai rendszeresen átmasíroznak a szántóföldeken, ezzel pedig több falubélinek is jelentős kárt okoznak.
 

A prefektus a panaszok meghallgatása után mindenkit tanácsokkal látott el. Mint elmondta, első és legfontosabb feladatként a sértetteknek írásbeli jelentést kell megfogalmazniuk a különféle ügyekkel kapcsoaltban. Ezt követően majd az intézmény is megteheti a szükséges lépéseket a problémák megoldására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: