2009-05-22 17:04:38• hírek • Ferenczi Noémi

Jubileumot ünnepeltek

Tíz éves fennállást ünnepelte a Babes-Bolyai Tudományegyetem Lélektan és Neveléstudományi Karának Szatmárnémeti óvónő- és tanítóképző kihelyezett tagozata.

A nyílt nappal összekötött ünnepség megnyitója pénteken délelőtt zajlott, melyen jelen volt Magyari Tivadar, Babes-Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettese, Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti alpolgármestere, Bálint Péter, a hajduböszörményi óvónő- és tanítóképző képviselője, valamint a nyíregyházai óvónő- és tanítóképző rektor-helyettese, Tukacsné Károlyi Margit. Az ünnepség házigazdájaként Végh Balázs Béla egyetemi adjunktus mondott köszöntőt.

Kereskényi Gábor rövid beszédében elmondta, a tanítóképző indulásakor még megkérdőjeleződött a tanítás színvonala, azonban az évek alatt bebizonyosodott, az akkor elhelyezett alapokra lehet építeni.

 

A tanítóképző épületének felújításában jelentős szerepet vállalt az önkormányzat is és örvendetes, hogy mára a hallgatók egy kellemes, megfelelő környezetben sajátíthatják el ezt a szép és igen nehéz hivatást - zárta köszöntőjét.

A beszédek után Bura László egyetemi tanár, nyelvtörténész, aki igen komoly szerepet vállalt a tanítóképző főiskola létrehozásában, működésében, képekben is bemutatta be a főiskola alakulását az elmúlt tíz évben.

A jubileumi rendezvények keretében három könyvbemutatóra került sor: Sodrásban 1999-2009, Változatok gyermeklírára és a Nekünk sikerült címmel. Mindhárom kötet annak bizonyítéka, hogy a tanítóképzősök, mint leendő pedagógusok felvállalják a társadalomban betöltött szerepüket, melyben aktív résztvevőként kívánnak betölteni.

A délután folyamán nyílt napot tartottak, mely során a leendő hallgatóknak bemutatták a főiskola tevékenységeit, Magyari Tivadar rektorhelyettes pedig a Babes-Bolyai Tudományegyetemről nyújtott tájékoztatást az érdeklődőknek.

Végül kerekasztal beszélgetésre került sor, melyen a volt diákokkal oktatási kérdések kerültek megvitatásra.


A meghívottak további sok sikert kívántak
A meghívottak további sok sikert kívántak



Leendő diákokkal beszélgettek a fősikola hallgatói és pedagógusai
Leendő diákokkal beszélgettek a fősikola hallgatói és pedagógusai


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: