2012-08-09 13:46:55• hírek • Póti Orsolya

Jubileumi ünnepségre készül a baptista gyülekezet

Két napos ünnepséggel tiszteleg megalapításának 100. évfordulója előtt a Szatmárnémeti Magyar Baptista Gyülekezet. A rendezvénysorozatra augusztus 11-12. között kerül sor - tájékoztatott Szűcs Sándor baptista lelkipásztor.

Az István téri Magyar Baptista Imaház szervezésében augusztus 11-én és 12-én ünnepségre kerül sor, melyet a szatmári gyülekezet megalakulásának 100. évfordulója alkalmából szerveznek. Az ünnepség alkalmat ad arra, hogy a gyülekezet tagjai találkozzanak innen elszármazott rokonaikkal és barátaikkal, illetve közösen megemlékezzenek a gyülekezet megalakulásának idejére.

„A jubileumi évforduló alkalmából egy 80 oldalas történelmi füzetet adtunk ki, mely részletesen mutatja be a szatmári baptista gyülekezet megalakulását a kezdetektől napjainkig. A nyomtatvány forrásértékű anyagot tartalmaz gazdag képmelléklettel" - mondta el Szűcs Sándor lelkipásztor, a rendezvény főszervezője.

Mint megtudtuk, Szatmárnémetiben körülbelül 100 évvel ezelőtt Szűcs Ádám lelkipásztor volt az, aki elsőként merítette be a híveket, minek következtében hat hívővel indult el a szatmári baptista élet.

A szombati nap főként a megemlékezések és a beszámolók napja lesz, vasárnap délelőtt 9 órától, majd 16 órától centenáriumi istentiszteletre kerül sor, melynek keretében a résztvevők közös imában adnak hálát Istennek az elmúlt 100 esztendőért. Úgy a délelőtti, mint a délutáni istentiszteleten bizonyságtételek és énekek hangzanak el. A rendezvényen jelen lesz és igét hirdet dr. Simon József, a Romániai Magyar Baptisták Szövetségének elnöke.

Szűcs Sándortól megtudtuk: a szatmárnémeti gyülekezetnek jelenleg 250 tagja van és emellett számos más magyar baptista gyülekezet működik a megye falvaiban, kisvárosaiban. Az ünnepségre természetesen ezen gyülekezetek képviselőit, tagjait is szeretettel várják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: