2006-01-29 20:08:23• hírek • Szatmar.ro

Jubileumi népdaléneklési verseny

Kiss-Iván  Ágnes és Érsek Csaba nyerte az idei népdaléneklési versenyt.

Vasárnap a Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny döntőjével és egy különleges gálaműsorral ért véget a Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat.

A népdaléneklési verseny XV. évében is rendkívüli képességű népdalénekesek léptek színpadra. A szombati elődöntő után 16 versenyző jutott a döntőbe. A zsűritagok értékelései alapján az első helyet idén Kiss-Iván Ágnes (Horgas) és Érsek Csaba (Sepsiszentgyörgy) érdemelte ki. A második díjat Kulcsár Annamária (Hajdúböszörmény), a harmadik díjat pedig Berta Alexandra (Paks) nyerte el. A nézők is értékelték az énekeseket, a közönségszavazatok alapján Berta Alexandra lett a XV. Hajnal akar lenni közönségdíjasa. A versenyzők díját Mezei Balázs nyerte.

Díjakat ajánlottak fel továbbá a megye civilszervezetei, országos és határon túli intézmények. Díjban részesítette továbbá a Határon Túli Magyarok Hivatala a verseny kitalálóját és főszervezőjét, Csirák Csabát, aki beszédében elmondta: a XV. Hajnal akar lenni nem a versenyről, hanem művészetről szólt. A vasárnap esti gálaműsoron Birinyi József hangszerkészítő mintegy 50 népi hangszert mutatott be és szólaltatott meg, de színpadra léptek a verseny nyertesei, valamint a II. népdaléneklési verseny győztese, Bárdosi Ildikó is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: