2010-10-28 13:41:25• hírek • Czompa Andrea

Jubileumi kiállítás

Olajos Béla kiállítás nyílik November 5-én a Képzőművészeti Múzeumban a művész születésének 100-ik évfordulója alkalmából.

Olajos Béla 1910 december 2-án született Gödöllőn. A budapesti Képzőművészeti Egyetemen tanult festészetet, ahol végül 1939-ben festőművészi és rajztanári diplomát szerzett. 1941-ben helyezték ki helyettes tanárnak a szatmári Fém- és Faipari Szakiskolába. Ő is részt vett 1945-ben a néhány művész alkotásaiból összeállított tárlaton, amely az első szatmári képzőművészeti esemény volt a második világháború befejezése után, és amelyet a szakszervezetek rendeztek a Főtéri Fehérházban.

A szatmári Képzőművészeti Múzeum rendelkezik ugyan néhány Olajos Béla festménnyel, ezek nagy része viszont a festőművész Csíkszeredában élő lányának a tulajdonában vannak.

A most kiállításra kerülő festmények, egész pontosan a 67 műből álló képsorozat már megérkezett a múzeumba, tudtuk meg Felicia Grigorescutól, a múzeum művészeti vezetőjétől. A kiállítás megnyitóján Banner Zoltán művészettörténész beszél majd a festő életéről és műveiről.

A kiállításra ellátogatva csodálatos színvilággal rendelkező alkotásokat tekinthetünk meg, hiszen a művész remekül értett a színekkel való játszadozáshoz.

November 18-tól kezdődően pedig újabb kiállításnak ad majd otthont a Képzőművészeti Múzeum. Az izraeli nagykövetség jóvoltából légi felvételekből álló fotókiállítás nyílik majd.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: