2013-10-30 11:05:32• hírek • Szatmár.ro

Jubileumi év a piarista nővéreknél

Nagykárolyban is számos rendezvénnyel kapcsolódnak a piarista nővérek a jubileumi évhez.

Celestina év a 2013-2014-es, a piarista nővérek számára, akik kongregációjuk alapításának százhuszonöt éves fennállását ünneplik. Ezzel akarnak hálát adni Istennek szeretetéért, életükért, és azért, hogy a világot formáló alkotó munkájában mindnyájunkat munkatársául hívott. Az Istenben élő, a gyermekek nevelésén, tanításán keresztül alkotó, az Oltáriszentség tiszteletéből táplálkozó közösség földrészeket összekötő nagy ünnepe ez - vallják a piarista nővérek.

A 2014-es év nagykárolyi vonatkozásban is évforduló, hiszen tíz éve alapították az ottani rendházat - 2004-ben egy családtípusú gyermekotthont, majd 2009-ben a város nehézsorsú gyermekeit támogató napközit nyitottak.

Nem véletlen tehát, hogy a Celestina év Nagykárolyban is számos programmal bővelkedik majd: november 3-án este hat órától lesz a jubileumi év megnyitó ünnepsége a Kalazanci Szent József templomban; 30-án és december 1-jén nyílt napot és adventi kiállítást tartanak a gyermekotthonban, jövő év március 18-án ünnepi szentmise lesz Celestina Donati liturgikus emléknapján; június 24-én hálaadó szentmise az alapítás napján; augusztus 22. és 25-e között a nagykárolyi letelepedés tízedik évfordulóján triduum és templombúcsú; október 26-án bezárják a Celestina évet szentségimádással; de minden hónap 18-án beszélgetésre, elmélkedésre, imádságra kerül sor Celestina anya gondolataival a Szent László Közösségi Házban.

A piarista nővérek jelenléte, tevékenységük nem csak a katolikus közösség, hanem Nagykároly egésze számára kegyelem, öröm, gazdagság. A nővérek szeretettel várnak mindenkit, aki részt szeretne venni, be szeretne kapcsolódni a jubileumi év programjaiba, így tehát a nyitóünnepségre, melyre november 3-án, vasárnap, este hat órától kerül sor a Kalazanci Szent József templomban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: