2018-12-01 15:02:03• hírek • Nagy Tímea

Jubileumi alkalmat ünnepelt a Strudlifesztivál a Sváb házban

Több száz vendég szeretett volna jól lakni a 10. alkalommal megszervezett Strudlifesztiválon. Az ügyes kezű csapatok több mint ötven fővel segédkeztek a sütés-főzésben. Senki sem maradt éhesen.

A résztvevő csapatok Nagymajtényból, Csomaközről, Csanálosról, Túrterebesről, Nagykárolyból és Szatmárnémetiből érkeztek. A strudlikészítő nagymesterek ezres nagyságban készítették a laktató ételt. A hozzávalók közül 150 kilogram liszt, 420 tojás, 60 liter aludttej, 30 kilogram szilvalekvár, 20 kilogram tehéntúró és 100 kilogram burgonya fogyott el.

 

A péntek délután 16 órától kezdődő eseményen nem csak a lelkes csapatok, hanem a gyermekek is kipróbálhatták a dagasztást és a nyújtást. A kicsik tésztáit is kisütötték a konyhán, miután kihűlt, az apróságok jólesően elfogyasztották, amit készítettek.

 

 

A gasztroünnepen a „Gemeinsam" Szatmári Német Fiatalok Egyesülete szolgáltatta a szórakoztató műsort, melyen három generáció fellépését követhette nyomon a közönség. A lányok, anyukák és nagymamák a műsort követőek együtt sütöttek-főztek, így adva át a fiatalabbak számára a hagyományos sváb ételkülönlegesség elkészítésének csínját-bínját. A recept és a tradíció továbbörökítése az egyik legfontosabb szempont a szervezők számára a program közösségösszekovácsoló ereje mellett.

 

 

Sokan a sütő-főző csapatból immáron 10 éve, minden évben ott vannak a Strudlifesztiválon. A kedvük töretlen, a lelkesedésük lankadatlan.

 

Köszönjük szépen a szervezőknek és a megvalósításért felelős strudlikészítő nagymestereknek, hogy minden egyes évben létrehozzák ezt a csodás gasztroünnepet Szatmárnémeti lakossága számára.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: