2017-03-04 17:01:22• hírek • Szatmar.ro

Jubileumi Világimanap Szatmárnémetiben

A huszonötödik ökumenikus alkalomra, a Szervező Bizottság nevében Bogya-Kis Mária református lelkipásztor hívta meg a történelmi egyházak nőtagjait. Az idei programot a Fülöp-szigetek keresztény/ keresztyén asszonyai készítették el.

A 2017. évi Világimanap központi kérdése a szőlőmunkások példázatából származik: „Igazságtalanul bánok én Veled?" (Mt 20, 13 alapján).

Pénteken 17 órától, a Szatmárnémeti-Szamos-negyedi Református Egyházközség templomában kezdődött a jubileumi alkalom. Dr. Békefy Lajosné Dr. Röhrig Klaudia végzett szószéki szolgálatot. A magyar fővárosból érkezett lelkipásztornő, - a mustármagról szóló példázat (Mk 4, 30-34) alapján - az életben megtalálható mustármagnyi hit és az imádság megbecsülését, Isten országa jó cselekedetekkel történő építését ajánlotta a közel négyszáz fős ökumenikus gyülekezetnek.

Ezután a Női Világimanap szatmári régiójának koordinátora, a házigazda lelkésznő köszöntötte a gyülekezetet. Az Ökumenikus Nőszövetségi Bizottság tagjai a Fülöp-szigetek asszonyainak életébe nyújtottak betekintést. Nagy Erika református egyházmegyei nőszövetségi elnök, Répássy Mária római katolikus, Pallai Eleonóra görög katolikus, Szűcs Zsuzsanna-Tünde baptista, Pálffy Anna-Mária unitárius, és Illyés-Gulácsi Andrea evangélikus nőszövetségi elnök felolvasás által érzékeltették a Fülöp-szigeteken élő nők helyzetét, akik próbatételek során sem szűnnek meg hittel élni.

Orosz Márta és Sfara Gréta református kántorok vezetésével, a „Tégy, Uram, engem áldássá", „Te csak az Istennek országát keresd", és „Lásd, Urunk, egy nap újra eltűnt" kezdetű énekek töltötték be a templomot. A Szatmári Református Egyházmegye esperese, Király Lajos batizi lelkipásztor, a zsoltáríró vallomásával („szívemet hozzád emelem") szólt az egybegyűltekhez.

Dr. Békefy Lajos teológus, közíró, a Presbiter lap főszerkesztőjének vetített képes előadása (Keresztyén nők Jézus Krisztus szolgálatában) megragadta a résztvevők figyelmét. Európa jövőjét illetően határozottan állította: „nem babra megy a játék, hanem mustármagra!" A Mi Atyánkot, a Jézustól tanult imádságot, együtt mondták a részvevők.

Áldáskérés és záróének után adakozni lehetett. Idén sem maradt el a szeretetvendégség: az asszonyok által hozott süteményekből és a házigazdák által felszolgált forró teából a Nőszövetség alagsori termében lehetett fogyasztani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: