2017-11-02 07:53:22• hírek • Szatmár.ro

A reformáció 500. évfordulóján – hagyományt őrizve megújulni

A Szamoskrassói „Bem József” Iskola életében  2017 októbere különleges és eseménydús időszak volt. A  reformáció 500 éves évfordulója alkalmából több rendezvény is helyet kapott, amelyeket Józsa Jázminka vallástanár szervezett, segítségére volt Erdei-Árva Erika magyartanárnő.

Elsőként Erdei-Árva István  szamoskóródi református lelkész látogatott el hozzánk. Külön korcsoport szerint foglalkozott a diákokkal, szemléltette az egyház felépítését interaktív módon bevonva a lelkes  közönséget. Az együttlétet a közös éneklés gitár kísérettel tette még emlékezetesebbé.

Rákövetkező  héten a   híres reformátorok életéből, munkásságából felkészült V-VIII osztályos  diákok írásbeli vetélkedő keretében adtak számot tudásukról. A zsűri tagjai, Kiss József egyházmegyei főjegyző illetve Mihály Lehel szamoskrassói református lelkész  igei köszöntővel bíztatták az egyedi alkalomra összegyűlt harminc versenyzőt. A feladatlapok kiosztása után kezdetét vette a megmérettetés.  A diákok izgatottan várják az eredményhirdetést, ugyanis a legjobb  három  dolgozat tulajdonosa közös pizzázáson vehet részt a zsűritagokkal.

Október 31-én  a templomban folytatódott az ünnepélyes  megemlékezés.   Mihály Lehel helyi lelkipásztor igehirdetése után iskolánk diákjai ünnepi műsorral készültek : jelképesen kifüggesztették a 95 tételt utána pedig osztályonként  egy–egy szavalat hangzott el.  A műsort énekkel zárták a diákok.  Az istentiszteletet követően a gyülekezet szeretet vendégségre várta a gyerekeket. A hideget a forró tea és finom fánk enyhítette. 

Habár az ünnepi sorozatnak a végéhez értünk nem zárhatjuk le az eseménysort, hiszen amint híres reformátorainktól is megtanulhattuk: szükség van naponkénti megújulásra a hitből fakadó önzetlen jócselekedetekre, a múltat tisztelve a jövőért dolgozni. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: