2017-11-16 08:24:22• hírek • Szatmár.ro

Jubiláltak Mikolában

A Reformáció félévezredes jubileuma és a Magyar Református Egyház négyszázötven éves története adta a lehetőséget a partikuláris jellegű ünneplésre Mikolában, ahol november 12-én Varga Tamás Sándor IV. éves teológus, gyülekezetünk tagja hirdette Isten Igéjét az ünnepi eseményen.

A gyülekezet emlékezett az elődökre, akik hitüket cselekedetben mutatták meg és annak tárgyi bizonyítékai mindezt igazolják. 360 évvel ezelőtt öntötték a kis harangot, 185 évvel ezelőtt tették le a templom alpkövét, 135 éves az Úr asztala, a nagy harang pedig 60 éves.
 

A „jubiláló tárgyak” adatolt történetét versek és kórusszámok tagolták. Versekkel a Krüzselyi Erzsébet szavalóversenyen idén is kiválóan szereplők ajándékozták a meg a gyülekezetet, a Szatmári Rerformátus Egyházmegyét, az Egyházkerületi Kórustalálkozón nemrég Koltón képviselő Mikolai Református Vegyeskar pedig az alkalmhoz illő kórusszámokkal szolgált.
 

Higyed István lelkipásztor örömmel tette közzé a hírt, hogy a budapesti Kálvin-téren található reformációs térinstalláció 95 emlékköve közül, a felkínált lehetőséggel élve, egyet a Mikolai Református Gyülekezet  is örökbefogadott. Ez az emlékkő lesz a szimbóluma a többi örökbefogadott kővel együtt a Kárpát-medencei protestáns összetartozásnak.
 

Az ünnepi megemlékezés diplomaosztással zárult. Az Egyházmegyei Bibliavetélkedőn egyéni és csapatversenyben idén is kiválóan szereplő ifjak, valamint a Krüzselyi Erzsébet szavalóversenyen kitűnő helyezéseket elért gyermekek vehették át az elismerő okleveleket.
 

Az ünnepi megemlékezés így nem csak a dicső múltra tekintett vissza, hanem látva gyermekek és ifjak szorgalmát és kimagasló eredményeit, a jövendő felé is reménységgel lendíti tovább a gyülekezetet, azért, hogy: „Mindenben Isten dicsőíttessék.”

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: