2012-04-03 12:10:00• hírek • Póti Orsolya

József Attila-verstől zengett a Kölcsey udvara

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban az „Iskola másként" elnevezésű oktatási hét keretében került sor az iskola tanulói által kiválasztott legszebb vers elszavalására. A költemény kiválasztása egy versolvasó-mozgalom részeként történt, amelyet a Magyar Költészet Napja alkalmából indított a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a LiterArt Egyesület.

Április 3-án, kedd délelőtt több száz diák gyűlt össze a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarán tanáraikkal, osztályfőnökeikkel egyaránt várva arra, hogy együtt olvassák fel az iskola közössége által kiválasztott legszebb verset. A diákok között voltak vendégek is, hiszen a főgimnáziumban kedden nyílt nap is volt.

A diákok ötvenkét költő 143 verse közül választották ki a legszebb ötöt, majd az ötből is ki kellett válasszák azt az egyet, amelyet közösen olvasnak fel a Magyar Költészet Napja alkalmából megrendezett eseményen.

A Magyar Költészet Napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésének napján ünnepeljük. A versfelolvasó mozgalom idén április 2-6. között kerül megrendezésre a Szatmár megyei tanintézményekben a vakáció miatt.

Az egybegyűlteket Pataki Enikő, a főgimnázium vezetője köszöntötte, majd ismertette a rendhagyó oktatási hét programját, felhívva a diákok figyelmét néhány igen érdekes rendezvényre. A közös versmondás előtt Téglás József magyartanár osztott meg néhány gondolatot a Magyar Költészet Napjáról.

Az idei közös szavalást Nagy Gyula magyartanár vezette le: a diákok egyszer meghallgatták, majd közösen elszavalták a győztes verset, azaz József Attila „Tiszta szívvel" című költeményét. A legszebb öt vers között szerepeltek még Dsida Jenő és Petőfi Sándor versei is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: