2013-04-25 10:42:00• hírek • Szatmár.ro

Jövőt és lehetőségeket látnak Szatmár megyében

A Német-Román Kereskedelmi- és Iparkamara az ország egyik legerősebb, legbefolyásosabb gazdasági társulása. Tagságát a Romániában jelen levő németországi cégek illetve olyan romániai cégek alkotják, melyek szoros kapcsolatban vannak német vállalatokkal.

A megyével és az abban rejlő üzleti lehetőségekkel ismerkedtek a Német-Román Kereskedelmi- és Iparkamara vezetői.

Pozitív élményekkel térhettek vissza Bukarestbe a Német-Román Kereskedelmi- és Iparkamara csúcsvezetésének tagjai, miután látogatást tettek Szatmárnémetiben. Sebastien Metz, a szervezet ügyvezetője illetve Radu Nerica elnök csütörtökön érkezett megyénkbe a szatmárnémeti székhelyű Német-Román Gazdasági Egyesület (DRW) és a Kisiparosok Kamarájának meghívására.

A két szatmári szervezet célja az volt, hogy segítsenek egy valós képet alkotni az üzletembereknek a megyéről illetve a megyeközpontról, valamint tapasztalják meg, milyen befektetési lehetőségek vannak mifelénk a németországi vállalkozók számára - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Lerm István, a DRW alelnöke.

A két meghívott találkozott Adrian Steffel, a Szatmár Megyei Tanács elnökével, Gheorghe Avram prefektussal illetve Radu Roca alpolgármesterrel is. Mint már erről a Szatmár.ro beszámolt, a vendégek érdeklődtek Szatmár megye előnyei irány, illetve felhívták a közigazgatásban dolgozó vezetők figyelmét, hogy eladhatóvá kell tenni a megyét, hiszen világszerte nagy a verseny a befektetőkért.

A vendégek itt-tartózkodásuk során ellátogattak több olyan Szatmár megyei vállalkozáshoz, amelyek tagjai a Német-Román Kereskedelmi és Iparkamarának. Felkeresték az Autonetet, a Draxelmeiert, a Zollnert, a Continental-Contitech gyárat, illetve a Polipol cég segítségével létrehozott idősek otthonát is. Utóbbi esetében bizonyságot szerezhettek arról, hogy a Szatmár megyében jelen levő németországi befektetők aktívan részt vesznek a helyi szociális problémák kezelésében is.

Metz illetve Nerica elégedetten és pozitív benyomással tele hagyták el Szatmár megyét. Megígérték, hogy idén még egyszer mindenképp ellátogatnak ide, de nem ez lesz az egyetlen találkozásuk a szatmáriakkal. A megyét ugyanis meghívták a május 28-án megrendezésre kerülő Cityes of Future kiállításra illetve az október 7-9. között Münchenben megrendezésre kerülő Exporeal kiállításra. Mindkét helyszínen lehetősége lesz a szatmári küldöttségnek tágabb befektetői körnek is bemutatnia a Szatmár megyében rejlő lehetőségeket.

Sebastian Metz és Radu Nerica látogatása egyúttal egy hosszú távú együttműködés kezdete a Német-Román Gazdasági Egyesülettel illetve a Kisiparosok Kamarájával. Ennek keretében állandó kapcsolatot alakítanak ki a szatmári szervezetek a bukaresti központtal, ezzel pedig nagymértékben növelik az esélyt arra, hogy Szatmár megyébe újabb befektetőket vonzzanak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: