2005-10-26 15:31:39• hírek • Szatmár.ro

Kiszáll a Bridgestone és a Michelin?

Már pedig ez kifejezetten az a sportág, ahol feltétlenül szükség van a gumira!

 

Mind a Bridgestone, mind pedig a Michelin kijelentette, még túl korai lenne döntést hozniuk arról, érdekelni fogja-e majd őket a 2007-es évben is a csapatok ellátása, miközben a szövetség tovább nyomja az egybeszállítós rendszer bevezetésének terveit.

A Formula-1 Bizottság hétfői ülésén pontot tettek a jövőbeli gumiháborúk végére, miután a jelen lévők egyhangúan megszavazták, hogy a 2007-es idénytől kezdődően csak egy abroncsszállító maradjon a királykategóriában, természetesen függően attól, hogy miként dönt az új autódesign felől a Technikai Csoport (TWG).

Azonban egyelőre egyik beszállító sem jelezte, hogy ő lenne az, aki továbbra is ellátja termékeivel a Formula-1-es csapatokat.

Mikor az egyik külföldi internetes magazin munkatársa feltette a kérdést: a Bridgestone-t úgy is érdekli-e az üzlet, ha egyedüli beszállító marad a sportban, a cég motorsport igazgatója, Hiroshi Yasukawa a következőket felelte: Előtérbe helyezzük a versenyzést, így nem szívesen lennénk egyedüliek a sportban, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő.

A Michelin vezetője, Pierre Dupasquier szintén nem volt biztos a dolgában és kijelentette, a francia cégóriás sem döntött még jövőjéről. Komoly figyelmet fordítunk majd arra, hogy megvizsgáljuk a helyzetet, és hogy megnézzük, miben is egyeztünk meg. Aztán majd csak azután fogunk végleges döntést hozni a sportban való jövőnkkel kapcsolatban - mondta.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Max Mosley bevallotta, annak is van esélye, hogy sem a Bridgestone, sem pedig a Michelin nem fog a sportban maradni, és egy teljesen új márkanév üti fel a fejét a száguldó cirkusz világában. Talán egyikük sem szeretne egyedüliként maradni a sportban - mondta Mosley. Mindenképpen ragaszkodnak a küzdelemhez, azonban szívesen fogadjuk az összes olyan gumigyártót, akik képesnek érzik magukat erre a feladatra. Talán kiírunk egy pályázatot, és a legjobb feltételeket biztosító céggel fogunk egyezséget kötni.

ma.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: