2011-11-07 13:14:27• hírek • MTI

Jövőre végez a munkával a Bechtel

A jövő év novemberében készül el az észak-erdélyi autópálya Bihar megyei, 64 kilométer hosszú szakasza, amelyet még az amerikai Bechtel épít meg.

A román kormány a nyáron közös megegyezés alapján felbontotta az amerikai vállalattal a 2003-ban megkötött szerződést, így a Bechtel összesen a sztráda egynegyedét fogja megépíteni. Eddig 52 kilométer készült el, és a Bihar megyei Bors és Berettyószéplak (Suplacu de Barcau) közötti 64 kilométer hosszú szakaszon még dolgoznak.

Ez utóbbi szakaszt a Bechtel 2012 novemberében adja át a forgalomnak a Mediafax román hírügynökség által idézett egyik kormányzati dokumentum szerint. 2007-ben kezdték el az építését, akárcsak annak a Berettyószéplak közelében lévő viaduktnak, amely az autópálya legnagyobb ilyen elemének számít. A viadukt majdnem egy kilométer hosszú, magassága pedig eléri a 23 métert.

A 415 kilométer hosszú, Bors és Brassó közötti nyomvonalon haladó észak-erdélyi autópálya egyelőre hat lefedetlen szakaszára a román szaktárca közbeszerzési pályázatokat fog kiírni.

Az amerikai vállalat eredetileg 2,2 milliárd euróért vállalta az autópálya megépítését, de az eddig elvégzett munkálatok alapján az összköltség akár a 10 milliárd eurót is elérte volna, ezért döntött a szerződés felbontása mellett a bukaresti kormány.
Romániában jelenleg csak 313 kilométer autópályán lehet közlekedni, további 276 kilométer építése folyamatban van.

Az erdélyi autópálya már meglevő szakaszának egy része

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: