2011-09-22 13:38:09• hírek • Kocsis Zoltán

Jövőre talán indulhat a „zöld blokk projekt”

Amint arról a szatmár.ro is beszámolt, egy új epizód íródott az Ostrovului saga történelmében: a polgármesteri hivatal döntése értelmében bezárták a „zöld blokknak" nevezett CD1-es tömbházat, kiköltöztetvén onnan az ott illegálisan meghúzódó tizenhét személyt.

A lépés következtében vasrácsok kerültek valamennyi földszinti ablakra és ajtóra. „Ha kell, teszünk majd újakat", válaszolta Ilyés Gyula polgármester arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha a szomszédos, CD2-es tömbház többségébe roma lakói esetleg leszednék a rácsokat. Ez azonban nem lehet egy hosszú távú, konstruktív megoldás. És ezzel a város vezetői is tisztában vannak. A polgármesteri hivatalnak konkrét tervei vannak ugyanis az épülettel kapcsolatban, pénz azonban nincs rá.

Az elképzelések szerint a „zöld blokk" földszintjén kialakítanának egy állandó rendőrőrsöt, valamint egy közös mosodát és zuhanyzót, továbbá egy olyan szobát, ahol pedagógusok vigyáznának a gyerekekre, foglalkoznának velük. Nem csak a földszintet szeretnék ugyanakkor rendbe tenni, az emeleteken szükséglakásokat alakítanának ki. A gond azonban a pénz. Pontosabban annak hiánya.

„Elkészítettük a terveket és pályáztunk is velük, ám nem sikerült megnyernünk a támogatást. Ezzel együtt nem dobtuk el a terveket és megpróbáljuk jövőre megvalósítani azokat", magyarázta Ilyés.

A polgármester hozzátette, hogy nem is az épület állagának rehabilitálása, hanem az említett intézmények működtetésének költségei okozzák a legnagyobb fejfájást.

Ilyés elmondta továbbá, hogy a szomszédos CD2-es tömbházban lassan a végéhez közeledik a villamosáram-hálózat felújítása, minek következtében miden lakásban lesz világítás valamint egy működő fali csatlakozó. A lakóknak azonban szigorúan fizetniük kell a számlákat, aki ezt nem teszi meg, annak lekapcsolják a villanyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: