2010-10-11 17:22:28• hírek • Szatmar.ro

Jövőre nyithat a két üdülőhely

(kép: illusztráció)
(kép: illusztráció)

Készülnek a műszaki dokumentációk a krasznabélteki medencék létrehozására, tudtuk meg Csehi Árpádtól, a Szatmár megyei tanács elnökétől.

A tervek szerint négy úszómedencével várják majd a látogatókat a készülő termál vizes strand üzemeltetői. 2008. július 22-én a Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium, az Észak-nyugati Régió Fejlesztési Ügynöksége, a Szatmár Megyei Tanács, a Bihar Megyei Tanács, a Tasnádi Városi Tanács, a Krasznabélteki Helyi Tanács és a Margitai Városi Tanács olyan támogatási szerződést írt alá, amely két szatmári (Tasnád és Krasznabéltek), valamint egy Bihar (Margita) megyei fürdőhely felújítását szorgalmazza. Az összesen 2,8 millió euró értékű, uniós támogatás hamarosan a béltekiek számára is meghozza a várt eredményt, hiszen amint Csehi Árpád elmondta, az elképzelések szerint jövő nyáron megnyitják a strandot. A jelenleg meglévő két medencéhez szeretnének még kettőt létrehozni az uniós támogatásból.

A megyei és a helyi önkormányzat adminisztrálásában lévő fürdő a tervek szerint turistacsalogató jelleggel bír majd, amely nem csupán a helyiek számára, de a megye többi településének is pozitívumokat nyújthat. Krasznabéltek és több szatmári település is olyan geográfiai vonalon fekszik, amely bővelkedik a termálvízben, ennek köszönhetően pedig a fürdők, gyógyfürdők térségünk nevezetességeivé válhatnak.

Szintén végső fázisába ért a lunaforrási sípálya helyzete is, tudtuk meg megyénk vezetőjétől. A 2000-es évek elején már voltak kezdeményezések ennek kiépítésére, azonban konkrét lépéseket csupán az idei év elején sikerült tenni, amikor megkötötték a szerződést a 9 kilométeres út, valamint az ivó-, és szennyvízhálózat kiépítésére. Négy kisebb hidat már megépítettek, a közelmúltban pedig megérkezett az a három nagy is, amely a Luna patakon ível át, hogy elősegítse a könnyebb megközelítést.

Az elnök elmondása szerint ezeket októberben állítják fel, mivel a víz állása jelenleg megfelelő, a teljes munkálatokat pedig tavasszal fejezik be. A sífelvonó beszerelésének licitje ezen a héten lesz kiírva, míg a sípálya kialakításának licitjére is hamarosan sor kerül annak érdekében, hogy jövőre beindulhasson az üdülőközpont.


Krasznabélteken is hasonló termálfürdő várhatja a látogatókat jövőreKrasznabélteken is hasonló termálfürdő várhatja a látogatókat jövőre


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: