2012-03-06 14:19:52• hírek • Kocsis Zoltán

Jövőre készülhet a focipálya Egriben

Március elsejétől adhatják le kérelmeiket azok az egri gazdák, akik idén mezőgazdasági támogatást igényelnek - mondta el a Szatmár.ro-nak Szabó Elek polgármester. A község vezetője szót ejtett a labdarúgó-pálya modernizálásáról is.

A Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) az idén hektáronként 150 euró támogatást biztosít hektáronként a gazdáknak. Az erről szóló igényléseket Egriben már egy hete gyűjti a polgármesteri hivatal. Szabó elmondása szerint áprilisig várják a kérvényeket, majd azokat összesítve juttatják az APIA-hoz. Ilyen ütemben haladva május végén a gazdák már hozzá is juthatnak a támogatáshoz.

A focipálya modernizálásával kapcsolatban a polgármester elmondta, reményei szerint jövőre elkészülhet a száz nézőt befogadni képes lelátóval, pálya alatti vízelvezető-rendszerrel, fűtött öltözővel, futó és távolugró-pályával ellátott létesítmény. Az újonnan füvesített, új kerítéssel körbevett futballpálya, amely mellé egy kis parkoló is épül majd, összesen 620.000 lejbe kerül.

Szabó elmondta, hogy ezen összegből 450.000 lejt a fejlesztési minisztérium fedez egy már megnyert pályázat révén. A fennmaradó összeget a község a Megyei Tanács segítségével fedezi majd, ugyanúgy, mint két évvel ezelőtt a kanalizálási rendszer kiépítését - ez utóbbit anno 80.000 lejes hitellel támogatta a Csehi Árpád vezette intézmény.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: