2009-01-28 17:17:54• hírek • Szatmar.ro

Befagyasztanák a fizetéseket

Hat hónapig befagyaszthatják a fizetéseket és a nyugdíjakat.

A Kormány hat hónapig befagyaszthatja a fizetéseket és a nyugdíjakat. A végleges döntést a soron következő kormányülésen fogják meghozni.

A PSD-PD-L koalíció vezetői több mint hat órán át tárgyalták a 2009-es költségvetés tervezetét, amelyet az e heti kormányülésen fogadnak el. A Victoria Palotában tartott gyűlésen Traian Basescu elnök is részt vett.

A kormány számításba veszi a fizetések befagyasztására vonatkozó moratóriumot, aminek tényét Gheorghe Flutur is megerősítette. A fizetések befagyasztása által zárolni fognak minden fizetés- és nyugdíjemelést. Gheorghe Flutur, a PD-L alelnöke azt nyilatkozta, január 27-én a PD-L PSD koalíció találkozójának végén, hogy több lehetséges forgatókönyvről tárgyaltak, és a pénzügyi miniszter azt kérte tőlük, hogy több lehetőséget vázoljanak fel, beleértve egy moratóriumot is.

 

Január 28-án Gheorghe Pogea pénzügyminiszter minden miniszterrel külön találkozik, de a társadalmi partnerekkel, szindikátusokkal és patronátusokkal is találkozik, hogy a fizetések és nyugdíjak befagyasztására vonatkozó bizonyos intézkedésekről tárgyaljanak.

Gheorghe Flutur kijelentette a beszélgetések végén, hogy a Traian Basescu által bejelentett változat, miszerint befagyasztják a fizetéseket és nyugdíjakat, hivatalos, és az elkövetkező beszélgetések során a rendelkezés mibenlétét fogják megtárgyalni.

A koalíció egy újabb találkozására kerül sor január 28-án, minden valószínűség szerint végleges döntések meghozatala végett - írja az Impulzus.ro romániai magyar hírportál.

Kormányülés

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: