2006-02-23 17:47:11• hírek • Szatmar.ro

Évente 500 lakás

Átszervezik az Országos Lakásügynökség területi kirendeltségeit.

Bár a tavaly öt hónap alatt 876 árvíz sújtotta házat sikerült újjáépíteni az Országos Lakásügynökség közvetítésével, nem vagyok megelégedve az Ügynökség területi kirendeltségeinek munkájával.- mondta Borbély László mai bukaresti sajtóértekezletén. A miniszter úgy döntött,  átszervezik a területi kirendeltségeket. Hamarosan nyolc menedzseri állas meghirdetésére kerül sor. 

"9. 300 befejezetlen lakással és 300 milliárd régi lej adóssággal vettem át a tárcát. Ilyen körülmények közt a 2004-es választási kampány hevében elkezdett lakásokból 3. 400 lakrészt sikerült átadni a tavaly. Az idén minden eddig abbamaradt munkálatot folytatunk, 6. 600 lakásrész építése van folyamatban."– hangsúlyozta Borbély László.

A kormány nemrég jóváhagyta egyik memorandumunkat, tehát 200 millió euróval bővült a lakásépítésre szánt összeg, továbbá egy 140 millió eurós kölcsönt sikerült megszerezni az Európa Tanács Fejlesztési Banktól. A miniszter reményei szerint egy-két éven belül évente 500 lakást tudnak átadni.  Vannak olyan  megyék ahol az Ügynökség több, mint 1000 lakást építtetett, viszont vannak olyanok is, ahol csak 30-at. Borbély szerint szükséges egy arányosság a lakásépítési politikában, ugyanakkor semmiképp sem fogják építeni anélkül, hogy az önkormányzatok ne biztosítanák a szolgáltatásokat. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: