2009-12-16 15:53:44• hírek • Parajdi Andrea

Jövőre halasztják

Egyelőre még nem fog dönteni a városi tanács a Kubik tó koncesszionálásáról, ugyanis az ehhez szükséges dokumentumok között még vannak jogilag tisztázatlan akták. Ilyés Gyula polgármester szerint a tó felújításának terve hamarosan úgyis révbe ér.

Amint arról már korábban beszámoltunk a Kubik gödör helyzetére - végre már - megoldást talált a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal. Korábban számos ötlet felmerült a terület modernizálására, azonban végül mindegyik elképzelés feledésbe merült. Jelenleg van egy olyan helyi érdekelt vállalkozó, aki rendbe tenné a környéket, halakkal népesítené be az új tavat, és egy üdülőövezetet hozna létre a horgászás kedvelőinek.

Az elképzelés megfelelne a városnak: pláne, hogy az ehhez szükséges összegeket nem helyi büdzséből kellene kiszorítani. Alkalmaznák a városban oly népszerű koncessziós szerződés módszerét, amelynek értelmében a vállalkozó több évre használatba vehetné a tavat, az ott végzett korszerűsítés pedig számára többszörösen is megtérülhet a termelt profitból.

Bár szerepel a december 17-i soros városi tanácsülés napirendi pontjai között a Kubik tó koncesszionálásának kérdése, azonban döntés mégsem születik az ügyről, ugyanis az ehhez szükséges dokumentumok nem készültek el egészen. -Vélhetően a januári tanácsülésig halasztjuk majd a kérdést. Év elején mindenképpen dönteni fogunk, hogy a tervek mihamarabb megvalósuljanak, és egyszer s mindenkorra megoldódjon a Kubik gödör helyzete - mondta a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: