2011-12-13 16:30:07• hírek • Szatmár.ro

Jövőre folytatódik a szatmári egészségügy fejlesztése

A Szatmár Megyei Tanács a 2012-es évre tervbe vette a Tasnádi Kórház gyermekosztályának a felújítását is. Az első fázisban a munkálatok műszaki dokumentációjának elkészítése szerepel.

A 2012-es évben sem lassul a szatmári egészségügy fejlesztésének az üteme - mondta el a szatmár.ro-nak Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. Tervbe van véve többek között a Régi Kórház teljes felújításának megkezdése, a poliklinika felújítása és pár hónapon belül elkezdheti működését az érsebészet is.

Csehi Árpád nemrégiben az egészségügyi misztériumban járt, ahol Dr. Ritli László miniszterrel is egyeztetett a szatmári egészségügyben jövő évre tervezett modernizálásokat, fejlesztéseket érintő ügyekben.

Célegyenesben van a szatmárnémeti régi poliklinika épületének a felújítása, illetve a munkálatok megkezdése. Igaz, hogy most a közbeszerzési eljárást követően egy óvás miatt nem kezdődhetett el a munka, de a 4 millió lej értékű munkálatoknak legkésőbb februárban neki lehet fogni. A felújítás teljes körű lesz, így valószínűleg - akár idén a Járványkórház esetében - rá sem fogunk ismerni a jelenleg meglehetősen rossz állapotban levő épületre.

A Szatmár Megyei Tanácsnál dolgoznak a Régi Kórház felújításának műszaki dokumentációján is. Sajnos a közbeszerzési eljárások a legnagyobb kerékkötői az ilyen munkálatoknak, van, hogy egy tökéletesen elkészített közbeszerzési eljárás is öt hónapot csúszik az adminisztráció lassan őrlő malomkövei vagy éppen az óvások miatt, ám előreláthatóan 2012 júliusában hozzá lehet fogni a felújításhoz. Ez azért is lenne fontos, mert a munkálatok részét képezi a több mint ötven éves fűtésrendszer modernizálása, s erre csak nyáron kerülhet sor.

Készül az Új kórházhoz tartozó új poliklinika épületének bővítését célzó műszaki dokumentáció is. A modernizálás során egy újabb szint kerül az épületre, a jövőben itt intenzív osztály és műtők lesznek kialakítva. Ugyancsak a Szatmár Megyei Kórház új épületét fejlesztő munkálatok közé tartozik az épület fűtésének termálvízzel történő üzemeltetése is. Amennyiben ez megvalósul, az épület földszintjén egy balneo-fizio-terápiás kezelőközpontot is kialakítanak.

Csehi Árpádtól azt is megtudtuk, hogy hamarosan sor kerül az érsebészeti osztály első orvosának a versenyvizsgájára is, a tervek szerint pedig február elejére összeáll az egész csapat. Ezzel egy nagy hiányt sikerül pótolni Szatmár megyében, ugyanis a környéken csak itt nem működött eddig érsebészet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: