2014-08-07 15:45:58• hírek • Szatmár.ro

Jövőre egyszerre rendeznének város és megyenapokat?

Folytatódik az Adrian Stef és Dorel Coica közötti közlemény és nyilatkozatháború a rendezvények kapcsán.

Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke kedden sajtóközleményben adta hírül: megvan a Szatmáron gyártott kiállítás, a  pálinkafesztivál, az aratási ünnepség és a sörfesztivál dátuma. Szerdán Dorel Coica szintén közleményben jelentette ki: jobb lenne, ha Stef a tervezett fesztiválokat és ünnepségeket nem Szatmárnémetiben szervezné, merthogy a megyeközpont az adott periódusban más rendezvényeknek ad majd otthont. A Szatmár Megyei Tanács elnökének a válasza sem váratott sokat magára.

Stef közleményében kijelentette: soha nem gondolta úgy, hogy a Szatmár Megyei Tanács és Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala egymás konkurenciái lennének. Véleménye szerint az, hogy a megyeközpont ad otthont egy ünnepségnek, csak emeli annak rangját. Az elmúlt években az Aratási ünnepség, az Oktoberfest és a Szatmáron gyártott kiállítás megszervezésében is partner volt a két intézmény - és úgy tervezték, hogy idén is együtt dolgoznak majd, hogy minél sikeresebbek legyenek a rendezvények. Stef úgy gondolja, hogy a két intézmény együttműködése a szatmáriak javát szolgálja.

A Szatmár Megyei Tanács elnöke a jó együttműködés jegyében azt javasolta Dorel Coicának, hogy jövőre együtt, egyszerre szervezzék meg a Megye Napjait és Szatmárnémeti Városnapját.

Stef közleményében arra is emlékezteti a polgármestert, hogy eddigi sikereiket a közös politikai akarat és a konszenzus jellemezte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: